Boşandı, lokma döktürdü: "Çok şükür kurtuldum!" Boşandı, lokma döktürdü: "Çok şükür kurtuldum!"

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere sadece üç gün kaldı. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimi doğrultusunda hazırlıklar hızla sürüyor. Seçim sürecinde kullanılacak araç ve gereçleri içeren malzeme torbaları da hazırlandı. İl ve ilçe merkezlerinde olduğu gibi kırsal bölgelerde de seçim malzemeleri, sandık kurulu başkanlarına yarın teslim edilecek.

Pusulalar basıldı, seçmen kağıtları dağıtıldı ve sandıklar hazırlandı...

31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde, 34 siyasi partiden adaylar yanı sıra bağımsız adaylar da yarışacak.

61 milyon kişi oy verecek

Ülke genelinde 206 binden fazla sandık kurulacak ve 61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullanacak. Seçimlerde toplamda 30 büyükşehir, 51 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanının yanı sıra 50 bin 336 muhtar belirlenecek.

Seçim hazırlıkları tamam

Seçim araç ve gereçlerini içeren malzeme torbaları hazırlandı ve il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerdeki sandık kurulu başkanlarına yarın teslim edilecek. Seçim görevlileriyle ilgili eğitim çalışmaları da tamamlanmış durumda.

Ayrıca, tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin kesinleştirilen seçmen listelerinin çoğaltma işlemi de yine yarın itibariyle tamamlanmış olacak.

Malzemelerin sorumlulara teslimi başlıyor

Oy verme günü, il ve ilçe merkezlerinde, ilçe seçim kurulu başkanlıkları tarafından saat 05.00'te malzeme torbaları görevlendirilen bina sorumlularına teslim edilecek. Bu bina sorumluları, ilçe seçim kurulu başkanlıkları tarafından temin edilen araçlarla malzeme torbalarını sandık çevrelerine götürecek ve burada sandık kurulu başkanlarına tutanak karşılığı teslim edecek.

Bina sorumlusu görevlendirilmeyen yerlerde ise malzeme torbaları, oy verme günü sandık kurulu başkanlarına ilçe seçim kurulu başkanlıkları tarafından doğrudan teslim edilecek. Bu şekilde, oy verme günü için gerekli olan tüm hazırlıklar titizlikle tamamlanmış olacak.

Kaynak: AA