ABD Federal Seçim Komisyonu’nun her ay yayınladığı raporlara göre, Biden’ın kampanya ekibi, mart ayına 155 milyon dolarlık bir nakit rezervi ile girerken, Trump’ın ekibi ise 42 milyon dolarla sınırlı kaldı. Şubat ayında Biden ekibi 53 milyon dolar toplarken, Trump ekibi 20,3 milyon dolarla yetinmek zorunda kaldı.

İsrailli Bakan, Hizbullah'ın saldırılarını durdurmaması halinde Güney Lübnan'ı işgal etmekle tehdit etti İsrailli Bakan, Hizbullah'ın saldırılarını durdurmaması halinde Güney Lübnan'ı işgal etmekle tehdit etti

Hukuki Sorunlar Bağışları Etkiliyor

Trump’ın karşı karşıya olduğu hukuki sorunlar ve devam eden davalara bağlı olarak bağış toplama konusunda zorluklar yaşadığı ve bu durumun bazı büyük bağışçıları tereddüte düşürdüğü belirtiliyor.

Bağışlar ve Seçim Başarısı

Siyasi analistler, toplanan bağış miktarının seçim sonuçlarını doğrudan etkilemese de, seçim kampanyaları ve reklamları için kritik bir kaynak olduğunu vurguluyorlar. Bu bağlamda, Biden’ın elde ettiği finansal üstünlüğün kampanya stratejileri üzerinde belirleyici bir rol oynayabileceği ifade ediliyor.

Kaynak: AA