KOYUN KULAĞI ADANA'DA RÜZGAR GİBİ ESTİ!

Adana'da kilosu 50 liraya satılan koyun kulağı, adeta yok satıyor. Kelle paça çorbasının içerisinde ya da isteyen müşterilere özel olarak pişirilerek servis edilen koyun kulağı, şehrin gündemine oturdu.

Kuzu Kulagi Adana 2

ŞIRDANIN FİYATI ARTINCA, KOYUN KULAĞINA YÖNELİŞ BAŞLADI!

Bir zamanlar çöpe atılan ancak şu anda tanesi 60, pişmişi de 100 liraya satılan şırdanın fiyatındaki artış, alternatif arayışları beraberinde getirdi. Adana Kasaplar Çarşısı'nda kilosu 50 liradan satılan koyun kulağı, bu talep artışının önemli bir göstergesi haline geldi.

ADANA KASAPLAR ODASI BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA: "RAĞBET SOSYAL MEDYA SAYESİNDE ARTTI!"

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, koyun kulağına olan ilginin sosyal medya sayesinde arttığını belirtti. Yağmur, "Kelle paça çorbasının içerisinde tüketilen koyun kulağı, kilogramı 50 liradan satılıyor. Havaların aşırı sıcak gitmemesi nedeniyle rağbet fazla. Hem sevenler tüketiyor hem de kelle alamayan vatandaşlar kulağı tercih ediyor" dedi.

Kuzu Kulagi Adana 3

Arıcılık yapan kadın girişimci ürünleriyle hazırladığı içecekleri kafesinde servis ediyor Arıcılık yapan kadın girişimci ürünleriyle hazırladığı içecekleri kafesinde servis ediyor

ADANA, SAKATATIN BAŞKENTİ: "ALTERNATİF ÜRÜNLERE TALEP ARTTI!"

Adana'da hayvanın bütün bölgelerinin tüketildiğini vurgulayan Yağmur, "Adana, Türkiye'nin sakatat tüketiminde başkent ili. Hayvanın eti kadar sakatatı da vitamin açısından çok faydalı. İnsanlar da gönüllerince tüketiyor" şeklinde konuştu. Ayrıca, koyun kulağını satan Güngör Güler de talebin arttığını ifade etti.

LEZZETİN TADINA VARANLAR KONUŞTU: "ADANALILAR İSRAF ETMİYOR!"

Koyun kulağını deneyen Berdan İnsan, "Yedim çok beğendim. Zaten bildiğimiz bir lezzet, herkese tavsiye ederim. Biz Adanalılar hayvanın hiçbir bölgesini israf etmiyoruz" şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Adana sokakları, bu özgün lezzetle dolup taşıyor. Bu arada, koyun kulağı, Adana mutfağında yeni bir dönemin işareti gibi durmakta.

Kuzu Kulagi Adana 4

Kaynak: İHA