Alanya’da hava sıcaklıkları mevsim normallerini aşarak 28-29 derece aralığında seyrediyor. Galip Dere Halk Plajı’nda, ‘Mayıs köpüğü’ olarak adlandırılan ve içinde çok sayıda ölü denizanası bulunan köpük tabakası dikkat çekti.

Sahil Görgü Tanıkları ve Denizanaları

Bir sahil görgü tanığı, bu yıl denizanalarının ölüm oranının yüksek olduğunu belirterek, kıyıda yaklaşık 150 ölü denizanası saydığını ifade etti. Balıkçılık tecrübesine dayanarak, böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını ve tekrar yaşanmamasını umduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı, şehit ve gazi yakını gençlerle buluştu: Uzayda hak ettiğimizi alacağız Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı, şehit ve gazi yakını gençlerle buluştu: Uzayda hak ettiğimizi alacağız

Büyükşehir Belediyesi’nden Açıklama

Antalya Büyükşehir Belediyesi, deniz yüzeyindeki sarı tabakanın gemi atığı olmadığını, organik kökenli ve mevsimsel değişime bağlı polen tozu olduğunu açıkladı. Deniz suyu numunelerinde yapılan analizlerle bu sonuca varıldığı bildirildi.

Doğal Bir Süreç: Polen Taşınımı

Bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla, bitki ve ağaçların polenleri doğal bir süreç olarak rüzgarla taşınıyor. Polenlerin su yüzeyinde yüzebilen balmumu formunda yapıları olduğu ve bu durumun kıyılarımızdaki görüntünün doğal bir olay olduğunu gösterdiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi, denizlerin korunması yönünde çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: İHA