Almanya'nın 2. Futbol Ligi (2. Bundesliga) takımlarından Nürnberg'te forma giyen 18 yaşındaki Can Yılmaz Uzun, A Milli Takım tercihinin Türkiye olduğunu açıkladı.

Türkiye Ümit Milli Takımı formasını da giyen Can, sosyal medya hesabından Türk Milli Takımı formasını giydiği bir fotoğrafla yaptığı paylaşımda, "Kalbimin sesini dinledim" ifadelerinin yanına kalp ve Türk bayrağı emojileri koydu.

Para atlet Hamide Doğangün, dünya 3'üncüsü oldu Para atlet Hamide Doğangün, dünya 3'üncüsü oldu

Almanya Futbol Federasyonu yetkililerinin, Can'ı Alman Milli Takımı'nı tercih etmesi için yoğun çaba gösterdiği bilinirken, Can'ın Türk Milli Takımı'nı tercihinde A Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop'un çabalarının da önemli rol oynadığı öğrenildi.

Bu sezon Nürnberg formasıyla ligde ve kupada çıktığı 23 maçta 15 gol atan Can, performansıyla dikkat çekiyor.

Taktiksel tercih yapmadım!

Sky Sport'a açıklamalar yapan Can Uzun, Türkiye'yi tercih etmesinde, 'Kalbimin sesini dinledim' değerlendirdi. Kararının kariyer ya da taktiksel bir seçim olmadığını vurgulayan Can, Türkiye Milli Takımı'nı hissettiğini ve bu kararın doğru olduğuna inandığını dile getirdi.

Ailesi ve yakın arkadaşlarıyla görüşüp fikirlerini aldığını belirten Can, sonunda kişisel bir karar verdiğini ve bu kararın kendisi için doğru olduğuna karar verdiğini söyledi. Futbol kariyerinde hangi milli takımla şampiyonluk kazanacağı veya daha iyi reklam anlaşmaları yapacağı gibi taktiksel değerlendirmeler yapmadığını belirtti. Kendi ülkesinde futbol oynamanın, bir futbol efsanesi olmanın önemli olduğunu vurgulayan Can, Türkiye için gururla oynayacağını ve harika başarılar elde etmek için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Hamit Altıntop faktörü

"Hamit Altıntop ile yazdan beri iletişim halindeyim. Kendisi benim için çok çaba gösterdi ve önemli bir rol oynadı. Yaklaşık iki saat boyunca futbol, Türkiye, Türk futbolunun hedefleri ve milli takımdaki geleceğimiz üzerine konuştuk. Ayrıca, futbol bakış açısını ve oynama iznini öğrenebileceğim Vincenzo Montella ile detaylı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim.

Montella ile görüşme

EURO 2024 benim en büyük hedefim. Hamit Altıntop ve Vincenzo Montella, Nürnberg'deki performansıma bağlı olarak turnuvada olacağımı net bir şekilde belirttiler. Çocukken hep bu hayali kurardım. Bir futbolcu için bundan daha büyük bir şey yoktur. Büyük turnuvalarda oynamak ve en üst seviyeye ulaşmak için elimden geleni yapmak istiyorum."

Kaynak: AA