İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da gerçekleştirilen "Mahzen-21" operasyonunda, elebaşılığını Süleyman Alev'in yaptığı "Alevler" olarak bilinen göçmen kaçakçılığı organize suç örgütünün çökertildiğini ve 13 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Şırnak'ta terör operasyonu: 19 gözaltı Şırnak'ta terör operasyonu: 19 gözaltı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hatay'da eş zamanlı olarak "Mahzen-21" operasyonunun düzenlendiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, operasyonda Süleyman Alev'in liderliğini yaptığı ve "Alevler" olarak tanınan göçmen kaçakçılığı organize suç örgütünün çökertildiğini, elebaşının da aralarında olduğu örgüt üyesi 13 şüphelinin yakalandığı bilgisini paylaştı.

Hatay Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde şüphelilerin göçmen kaçakçılığı suçunu örgütlü bir şekilde işledikleri tespit edildiğini belirten Yerlikaya, operasyonlar sonucunda 2 araca, ruhsatsız tabancalara ve fişeğe el konulduğunu ifade etti.

Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, organize suç örgütlerine, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine ve çetelere milletimizin duası ve desteğiyle göz açtırmayacağız️." ifadesini kullanarak, Hatay Altınözü Cumhuriyet Başsavcılığı, Göç İdaresi Başkanlığı ve operasyonları gerçekleştiren jandarmayı tebrik etti.

Muhabir: Mehmet Beytül