Merkez Bankası rezervleri 126,3 milyar dolar oldu Merkez Bankası rezervleri 126,3 milyar dolar oldu

İslam Memiş, yeni haftaya ilişkin tahminlerini açıkladı. '15 gün boyunca gaza gelmeyin' diyen İslam Memiş, ons altında 100 dolarlık ani harekete dikkatleri çekerek uyarılarda bulundu.

Altın fiyatları şu sıralar dalgalı bir seyir izliyor. Geçtiğimiz hafta rekor seviyelere ulaşan ons altın, şu anda 2170 dolar civarında işlem görüyor. Gram altın fiyatı ise tekrar 2250 TL'nin üzerine çıktı. Peki altın fiyatları ilerleyen dönemde ne yönde seyredecek?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in youtube kanalında yaptığı yorumuna göre; ons altın fiyatları toparlanma eğiliminde. Özellikle belirleyici direnç seviyesi artık 2180 dolar olarak görülüyor.

Aşağı yönde ise önemli bir boşluk bölgesi 2125 dolar seviyesinde gözlemleniyor. Eğer fiyatlar 2160 doların altına inerse, 2125 dolar seviyesine doğru bir hareket bekleniyor.

Dolar bulunduran yatırımcılar, ons altındaki gerilemeyi bir fırsat olarak görebilirler. Memiş'e göre; altın 2125 dolar seviyesine gerilediğinde tekrar 100 dolarlık bir atak yaparak 2225 dolar seviyesine kadar yükseliş trendi gözlemlenebilir

İslam Memiş'in analizine göre, ons altın tarafında kısa vadede negatif eğilim devam ederken, orta ve uzun vadede ise pozitif beklentiler hakim. Gram altın ise geçtiğimiz hafta 100 lira civarında bir düşüş yaşadı.

Bu düşüşlerde kademeli alım fırsatları doğabilir. Önümüzdeki 15 gün boyunca altın fiyatlarının sakin seyirine devam etmesi bekleniyor. Ancak düşüşler ve baskılar altın fiyatını etkilemeye devam edebilir.

Geçen hafta gram altın fiyatı 2548 lira seviyesine kadar yükseldiğini ve şu anda 2438 lira seviyesinden işlem gördüğünü izliyoruz. Bu durumda geçen hafta ile şu an arasında 110 lira civarında bir düşüş olduğunu görüyoruz.

Altın gram için 2400 lira seviyesinin altındaki düşüşleri takip etmek gerektiğini düşünüyorum. Şu anki seviyelerden alım yapmanın riskli olabileceğini söylebiliriz.

Bu nedenle yüzde elli alım için mevcut seviyeler uygun görülüyor. Geri kalan yüzde elli için ise altının 2400 lira altına düşmesi durumunda alım yapılması avantaj sağlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ