İsrail'de aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi milletvekili Almog Cohen, Filistinlilerin sığındığı Gazze Şeridi'nin Refah kentine kara saldırısı başlatılması çağrısında bulundu. Cohen, "Ramazan ayının onları öldürmek için en uygun zaman olduğunu" söyledi.

Rusya: ABD Ukrayna'daki çatışmaları kasıtlı uzatıyor Rusya: ABD Ukrayna'daki çatışmaları kasıtlı uzatıyor

Cohen, Filistinlilerin sığındığı Refah'a olası bir kara saldırısıyla ilgili ABD yönetiminin tutumuna dair bir soruya yanıt olarak, "Refah'a yönelik kara saldırısı konusundaki karar Başbakan Binyamin Netanyahu'ya aittir" şeklinde konuştu.

Cohen, yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısının gerekliliğini savunarak, "Refah'a karadan girilmeli mi? Onların kemiklerini kırmak için oruç tutarken, yorgunken, zayıfken (Refah'a kara saldırısı) olmalı mı evet" ifadelerini kullandı.

Cohen, Ramazan ayı olmasına rağmen İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatmamasını anlamakta güçlük çektiğini belirterek, "Ramazan ayı onları öldürmek için en uygun zaman. Yorgun ve zayıflarlar. Onlara acımıyorum, İsrailli esirlere acıyorum. Başbakan'a (Netanyahu) Refah'a karadan girmesi ve onları öldürmesi çağrısında bulunuyorum" dedi.

Kaynak: AA