Ticaret Bakanlığı, "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı"nı hazırlayarak sektörde bazı önemli düzenlemelere gitmeyi planlıyor.

Taslağa göre, emlak işletmelerinin yetki belgesi alması için gerekli olan mesleki deneyim şartı kaldırılarak sektördeki bazı sıkıntılara çözüm getirilmesi amaçlanıyor.

Mesleki deneyim şartı kalkıyor

Mevcut uygulamaya göre, gerekli diğer koşulları taşımalarına rağmen mesleki deneyim şartını sağlayamayan emlak işletmeleri yetki belgesi alamıyordu. Yeni düzenleme ile birlikte, bu kriterin kaldırılmasıyla sektöre yeni girişimcilerin katılımının önü açılacak.

Kira beyannamesinde yarın son gün Kira beyannamesinde yarın son gün

Elektronik ortamdaki ilanlara düzenleme

Ticaret Bakanlığı taslağında ayrıca, internet ortamındaki taşınmaz ilanlarına yönelik düzenlemelere de yer veriyor. Artık başkalarına ait taşınmazların satışına yönelik ilanlara farklı fiyatlarla ilan girişi yapmak mümkün olmayacak. Bu düzenleme ile spekülatif fiyat artışlarının önüne geçilmesi ve elektronik ortamdaki ilanlarda bilgi kirliliğinin azaltılması hedefleniyor.

Uymayanlara para cezası

Yeni düzenleme kapsamında, belirlenen kurala aykırı ilan verenlere çeşitli yaptırımlar ve para cezaları öngörülüyor. Kurala aykırı ilan verenlere uygulanacak para cezaları, ilgili kanunlarda belirtilen suçun niteliğine göre değişiklik gösterecek.

Kaynak: AA