Meram Un, Hatay'ın Güçlü Kadınlarıyla Bir Araya Geldi
AL-SAN Gıda'nın Meram Un markası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü depremden etkilenen Hataylı kadınlarla birlikte kutladı. Unesco Hatay Gastronomi Evi'nde gerçekleşen bu özel etkinlik, kadınların yüzyıllık başarılarını ve hak mücadelelerini onurlandırmayı ve cinsiyet eşitliği için farkındalık oluşturmayı amaçlıyordu ki sanırım buda gerçekleşti diyebiliriz.

Whatsapp Görsel 2024 03 10 Saat 12.51.19 B5Ba2E6B

Etkinlikte Hatay'ın güçlü kadınları bir araya geldi ve usta şef Belgin Sayan'ın rehberliğinde Hatay mutfağının geçmişten günümüze uzanan lezzetleri hazırlandı. Kaytaz Böreği ve Kömbe'nin farklı yorumlarının sunulduğu atölyenin ardından, hep birlikte kurulan sofrada deneyimler paylaşıldı ve Meram Un ile hazırlanan lezzetler değerlendirildi.
Etkinlik, depremin olumsuz etkileri ve zorluklarına rağmen Hataylı kadınların direncini ve yaşam sevincini de gözler önüne serdi. Meram Un'un bu anlamlı organizasyonu, kadınların güçlerini ve dayanışmalarını kutlarken, cinsiyet eşitliği için önemli bir adım niteliği taşıdı.

Whatsapp Görsel 2024 03 10 Saat 12.51.19 40Fe5D58
Hatay Gastronomi Evi’ndeki kadınlarla buluşma çok değerli 
Bir anlamda Meram Un ’un bu organizasyonu, Hatay mutfağında yeni bir umut doğmasına vesile oldu. AL-SAN Gıda | Meram Un Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kabakulak da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Unesco Hatay Gastronomi Evi'nde düzenlenen bu özel etkinlikte Hataylı kadınlarla bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl yaşanan depremleri anarak konuşmasına başlayan Kabakulak, zorluklar karşısında birlikte hareket etmenin önemini vurguladı. Bence çok önemli olan bir diğer konu da depremden önce oldukça aktif bir şekilde etkinliklere ev sahipliği yapan Unesco Hatay Gastronomi Evi, 6 Şubat depreminden sonra ilk kez Meram Un ile gerçekleştirilen bu atölye ile yeniden kapılarını açtı. Gastronomi Evi çalışanları, bu anlamlı buluşmanın Hatay'a umut olduğunu ve gelecekte daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapmayı planladıklarını da dile getirdiler. Etkinlikte, Hatay mutfağının lezzetleri yeniden canlandı desek abartmış olmayız kanaatindeyim. Hele Kaytaz Böreği ve Kömbe'nin farklı yorumlarının sunulduğu atölyede, Hataylı kadınlar Meram Un ile birlikte mutfaktaki ustalıklarını yeni bir aşkla tekrar sergileme imkanı elde ettiler.

Whatsapp11 Görsel 2024 03 10 Saat 12.51.20 92848F0E

Etkinlik, depremin meydana getirdiği zorluklara rağmen Hataylı kadınların direncini ve yaşam sevincini de gözler önüne sermiş oldu. Meram Un'un bu anlamlı organizasyonu, kadınların güçlerini ve dayanışmalarını kutlarken, Hatay mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini bir kez daha göstermiş oldu. 
Kadın Kooperatifleri de oradaydı
AL-SAN Gıda | Meram Un’un Hatay’da gerçekleştirdiği bu gastronomi atölyesine BELKA – Belen Üreten Eller Kadın Kooperatifi, Anne Eli Kadın Kooperatifi’nden kadınlar ve Unesco Hatay Gastronomi Evi’nde çalışan kadın şefler katıldı. Ayrıca atölyeye bireysel katılım gösteren Hataylı kadınlar da oldu. Unesco Hatay Gastronomi Evi’nin ev sahipliği ve destekleri ile gerçekleşen etkinlik sonunda tüm katılımcılara katılım sertifikaları ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hediyeleri takdim edildi.

Konya'dan Dünyaya Uzanan Lezzet Yolculuğu
1992 yılından beri buğdayın merkezi Konya'da faaliyet gösteren Al-San Gıda, Meram Un markasıyla yüksek kaliteli un üretiyor. İlk günden bugüne uzman ekipler, güvenilir iş ortaklıkları ve cesur yatırımlarla Türkiye'nin dört bir yanına ve dünyaya lezzetli ürünlerini ulaştırıyor.
Meram Un, istikrarlı kalite ve erişilebilir fiyat politikası sayesinde ülkemizin en tanınmış ve en güvenilir un markaları arasında yer alıyor. Özenle seçilen buğdaylar, Al-San Gıda laboratuvarlarında titizlikle inceleniyor ve üretim programına alınan tüm ham madde benzersiz bir öğütme ve eleme işleminden geçiriliyor.
Buğdayın merkezindeki bin yıllık un üretimi geleneğini teknoloji yatırımlarıyla taçlandıran Al-San Gıda, bugün fabrikalarında günde 2.000 ton buğdayı işliyor. 70.000 ton stok kapasitesiyle iş ortaklarına zamanında, en kaliteli ürünü güven ve samimiyetle ulaştırıyor.
Son olarak, Meram-Un’un Yönetimden Ali Kabakulak ve Kurumsal İletişimden Cansu Keleş’in organize etmesiyle bana gönderilen unları test etme imkanı elde ettim. Sektörde bulunanlar dahil tüm ev kadınlarına bu unu tavsiye ediyorum. Gönül rahatlığıyla kullanabilirler.