Bu yıl güllaç porsiyonu 150 TL, kilosu ise 500 TL’den satışa sunuluyor. Geçen yılın fiyatlarına göre artış gösteren güllaç, ramazan ayında artan taleple birlikte ustaların yoğun mesaisine neden oluyor.

Böylesi görülmedi: 3 metre 80 santimetre uzunluğunda ekmek üretti Böylesi görülmedi: 3 metre 80 santimetre uzunluğunda ekmek üretti

Kaliteli Malzeme, Lezzetli Güllaç

Ünlü baklavacı Nadir Güllü’ye göre, güllaç yapımında malzemelerin kalitesi büyük önem taşıyor. Güllaç yaprakları, süt, şeker ve gül suyunun yanı sıra ceviz, fıstık gibi iç malzemelerle zenginleştirilerek sunuluyor.

Güllaç Yapımının Püf Noktaları

Güllaç yapımında sütün ısısının ılık ile sıcak arasında olması gerektiğini belirten Nadir Güllü, güllaç yapraklarının ince olmasının ve sütün hemen dökülmesinin önemine dikkat çekiyor. Süsleme için fıstık, fındık, hindistan cevizi ve kiraz taneleri kullanılıyor.

Osmanlı Mutfağından Günümüze Güllaç

Nadir Güllü, güllaç tatlısının Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen bir lezzet olduğunu ve ramazan döneminde hafifliğiyle tercih edildiğini ifade ediyor. Osmanlı mutfağının zenginliğinin bu tatlıyla günümüze taşındığını belirtiyor.

Güllaç Fiyatlarındaki Değişim

Geçen seneye göre fiyatı artan güllaç, yarım kilosu 250 TL ve porsiyonu 150 TL olarak belirlenmiş. Yarım kilo güllaç tatlısının 3-4 kişilik olduğu bilgisi veriliyor.

Güllaç, ramazan ayının manevi atmosferine uygun, hafif ve lezzetli bir tatlı olarak sofralarda yer almaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ