Van'da akademisyen ve öğrenciler İsrail'in saldırılarını protesto etmek için pedal çevirdi Van'da akademisyen ve öğrenciler İsrail'in saldırılarını protesto etmek için pedal çevirdi

Uğur Can, Kartal'daki Öztek adlı bayiden Peugeot marka sıfır kilometre bir otomobili 1 milyon 135 bin TL'ye satın aldı. 29 Ocak'ta teslim aldığı aracında bir gün sonra boya kabarıklıkları fark eden Can, aracı ekspertize götürdü. Ekspertiz raporunda aracın boyanmış olduğu, kaportasındaki vidalarda oynama yapıldığı ve bazı bölgelerde işlem yapıldığı tespit edildi.

Müşteri Değişim Talep Etti

Kusurları bayiye bildiren Can, aracın değişimini talep etti. Ancak bayi yetkilileri aracın kusurlu olmadığını ve değer kaybı yaşamayacağını savundu. Bu durum üzerine Can, yasal haklarını kullanarak bayiye dava açtı.

A W199559 03

Uğur Can, "Aracın kaportasındaki bütün vidalarla oynanmış, arka kaportayla derin şekilde oynanmış, aracın kaportasında ayar işlemi yapılmış, yer yer eziklikler söz konusu. Eksper raporunda boyalı olarak görünüyor. Boya mikron kalınlığı sadece kaputta 250'yi görmekteyken bagajda 360'ı çamurluklarda 50-80 arası değişiyor. Yani aracın genelinde bir boya kusuru var." ifadelerini kullandı.

Bayi: Kusur Bulmadık

Bayi avukatı ise dava sürecinde kusur olmadığını savundu. Taraflar arasında arabuluculuk yoluyla da çözüm bulunamayınca dava açıldı.

A W199559 09

Uğur Can, "Öncelikle bu aracın kusursuzu ile değiştirmelerini talep ettim, fakat bayi bu duruma yanaşmadı. Kendilerinden aracı değiştirmelerini talep ediyorum fakat sonuç olumsuz olacağından dolayı dava yoluna gittim." şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA