İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye'nin İsrail'le olan ihracatını 54 ürün grubunda kısıtlama kararına tepki gösterdi. Katz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Hamas'ı desteklemekle suçlayarak, bu tutumun Türkiye'nin ekonomik çıkarlarını riske attığını dile getirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, "ABD'deki ülkeler ve kuruluşlarla temasa geçilmesini, Türkiye'deki yatırımların durdurulmasını ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesini, ayrıca Amerika'daki dostlarımıza talimat verdim. Kongre boykot yasalarının ihlalini inceleyecek ve buna göre Türkiye'ye yaptırım uygulayacak" şeklinde konuştu.

Israel Katz

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin düşen helikopterini arama çalışmaları sürüyor İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin düşen helikopterini arama çalışmaları sürüyor

İsrailli Bakan Katz, ABD'deki ülke ve kuruluşlarla temas kurulmasını ve Türkiye'ye yaptırımlar uygulanmasını talep ettiğini açıkladı. Katz ayrıca, "Türkiye ekonomisine zarar verecek" paralel tedbirlerin alınacağını da ifade etti.şti.

Kaynak: HABER MERKEZİ