Rusya’nın en büyük cep telefonu operatörlerinden olan Megafon’un araştırmaları, mayıs tatillerinde Rusların yurtdışı seyahatlerinde bir önceki yılın mayıs ayına kıyasla yüzde 25’ten fazla artış yaşandığını ortaya çıkardı.
Türk otellerinden 'Haziran' indirimi!
Megafon hattı kullanıcılarının yurtdışı kullanım istatistiklerinin analizine dayanan şirket araştırmasına göre, Rus turistler en çok Belarus, Kazakistan ve Türkiye’yi ziyaret etti.

Türkiye'ye Mayıs göçünde yüzde 70'lik artış

Gazetem.ru'da yer alan habere göre, özellikle 29 Nisan-9 Mayıs döneminde Türkiye’ye turist akışının geçen yılın mayıs ayına kıyasla yüzde 70 arttığı kaydedildi.

En popüler beş ülke arasında gelen Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yapılan seyahatlerde geçen yıla göre yüzde 150 artış tespit edilirken, Mısır’ın en popüler 10 turistik destinasyondan biri olarak popülaritesini artırdığı, mayıs tatilleri için bu ülkeyi geçen yıla göre 3,5 kattan daha fazla Rus turistin ziyaret ettiği açıklandı.

Analistler ayrıca, sınırların açılması ve Rusya’dan doğrudan uçuşların yeniden başlaması ile ilişkili olarak Asya ülkelerine turist akışının değiştiğine dikkat çekerken, böylece Tayland’a giden Rus turist sayısında 30 kat artış yaşandığı, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve komşu ülkelere gerçekleştirilen seyahatlerin payının ise geçen seneki yüzde 71’den yüzde 56’ya gerilediği bildirildi.  İTTİFAK

Editör: İlker Alpkaya