Yazımıza devam ediyoruz….

15/ TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs'a yönelik ''14 Mayıs, Batı'nın siyasi darbe girişimidir'  ve Mehmet Uçum’un “2023 seçimlerinde iktidar değişikliği, Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur” ifadeleri için; 'Bahsettiğiniz arkadaşlarımız, tecrübeli arkadaşlarımız. Onların niyetlerini yorumlamam doğru değil. Seçim, seçimdir. Darbe ve müdahale, müdahaledir. 14 Mayıs 2023’te Türkiye bir seçim yapacak' dedi.

16/ Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati artan et fiyatlarıyla ilgili olarak; 'Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım' dedi.

17/ Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci (Venezuela gezisi); 'Biz hayvancılık yapıyoruz; hayvanlarımıza pizzacıdan pizza, burgerciden burger ısmarlar gibi dışarıdan yem alıp, yediriyoruz' 

18/ Bakan Süleyman Soylu,  Habertürk'te bir programa katıldı, Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'a 'Bi’tanem`diye seslendi. Mehmet Akif Ersoy, haber sitelerinde manşet olan söz konusu anlar için bugün bir paylaşım daha yaptı. Ersoy paylaşımında, 'Az önce Google’a “bitanem” yazdım. Ben çıkıyorum`ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Bakan Soylu'nun moderatör Mehmet Akif Ersoy'a hitabını tiye aldı. Poyraz Habertürk'teki canlı yayına üzerinde 'Bi tanem' yazan çantayla geldi.

19/ AKP Çankırı Milletvekili ve FETÖitirafçısı Salim Çivitçioğlu'nun memurlara 'Kulak koparma`tehdidinin nedeni belli oldu. Çivitçioğlu'nun esnaf olan kayınbiraderi pasaportu olmadığı için vali imzası ile Milli Eğitim görevlisi gösterilerek Belçika'ya gitmiş!

20/ Bakan Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Sn Erdogan bana;  'Süleyman, bu Doğu ve Güneydoğu'daki 'teröre destek veren belediyeler' artık görevden alınmalı. Ben sana bu talimatı veriyorum. Bunları görevden alacaksın dedi.'

21/ Seçim Sorusu: Sn Erdogan 14 Mayıs 2023 seçim tarihi olarak ilan ettiği ilk anda 'Yeter! Söz milletin!`ve 'Hemen şimdi`sloganlarını kullanmıştı, ama çok hızlıca vazgeçti. Neden acaba?

22/ Seçime çok az kaldı, ama, hala Sn Erdoğan, Sn Kemal Kılıçdaroğlu ve Sn Meral Akşener ‘den; 

Kültür Bakanlığı’nı, 

Yükseköğretim Bakanlığı’nı, 

MEB Müzik Güzel Sanatlar Ve Spor Genel Müdürlüğü’nü ihdas edeceklerini duyamadık.. 

Bekliyoruz...(Göktan AY)

23/ MHP MV Adayı İsmail Gümüş’ün, 2015’te yaşamını yitiren Yazar İsmail Gümüş’e ait kitabı, kendi kitabı gibi yeniden bastırdığı ortaya çıktı. Gümüş, Bahçeli'ye de hediye ettiği kendisine ait olmayan kitapla imza günleri düzenledi.'

24/ Bakan Süleyman Soylu (Habertürk TV) yine bir iddiada bulunmuş ama kesin açıklamayacak: 'Elimizde ses kaseti de var`Sorumlu bir mevkide olmasına rağmen bunu hep yapıyor. Ayda 10.000 USD alan MV açıklamadığı gibi... Açıklayın, yayınlayın...(Göktan AY)

25/ Seçim kampanyaları depremi unutturdu gibi, ama daha iki yıl deprem bölgesine yardım/yatırım şart. Gabar’da bulunan petrolün kazancının “deprem bölgesini” finans edebileceği konuşuluyor. Yapılan büyük yardımlarla bölge ayağa kaldırılmalıdır (Göktan AY) Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından 8 bin depremzedeyle görüşülerek hazırlanan rapora göre, depremzedeler hâlâher gece kâbus görüyor. Bazıları ise yaşadıkları acı nedeniyle güçlükle yemek yiyebiliyor.

26/ Muharrem  İnce, Millet İttifakı'nı destekleme şartını açıkladı: 'Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu Millet İttifakı’ndan çıksın, o zaman ittifakı koşulsuz desteklerim”

27/  “Sandıktan kim çıkarsa seçimin galibi odur. İktidarı teslim etmemek diye bir şey söz konusu olamaz. Gereksiz söylemler de bulunmayalım`NOKTA (Göktan AY)

28/ Bir taraftan Hüdaparlıların geri adım atmayan, hatta vites yükselten söylemleri, bir taraftan Fatih Erbakan, Ak Parti’ye seçmen kaybettiriyor: 'Fatih Erbakan'dan olay iddia! Milli Eğitim, Sağlık ve Tarım bakanlıkları yabancı güçlerin vesayeti altında'

29/ CB İletişim Başkanı Fahrettin Altun yine siyaset yapmış ve seçilmişleri suçlamış; 'Dedikoduya, iftiraya, yalana bu derece teşne bir muhalefet anlayışını, demokrasimiz için büyük bir risk olarak görüyoruz'

30/ V işareti, ya da Zafer işareti (İngilizce karşılığı olan Victory'nin V'si)II. Dünya Savaşı sırasında İngiltere Başbakanı Winston Churchill tarafından yaygınlaştırılmıştır. ABD’de ve daha sonra 1960’lı yıllardan itibaren bütün “Dünyada Barış” anlamına gelmek üzere kullanılmıştır. 

31/ “Özlem Zengin; ‘2. tur için hazırlık yapıyoruz kaybetmeye de kazanmaya da hazırız dedi' Ben böyle söylemiyorum. Söylediklerimin tevil edilmesinden son derece rahatsızım'

32/ Tespit (03 Mayıs 2023) 

1/ Sn.  Muharrem İnce- Memleket Partisi oyları düşüyor. 

2/ Sn. Dr. Sinan Ogan-Ata İttifakı oyları artıyor. 

3/ Sn  Erdoğan'ın kazanma ihtimali var... 

4/Sn Kemal Kılıçdaroğlu 'nun kazanma ihtimali var... 

5/ CB SEÇİMİ 1. TURDA BİTEBİLİR...(Milletin tercihi, Ülkenin )

6/ CB SEÇİMİ 2. TURDA KESİN BİTER...