Kısa bir süre önce (ki hala yerinde duranlar var) İstanbul`daki nerdeyse tüm billboardlarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı`nın bir reklam çalışması yer aldı. 150 Günde 150 Proje` sloganlı tasarımda bir de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun baretle çekilmiş fotoğrafı vardı.

Bu duyuruya sıradan bir bakışla baktığınızda proje sayısı ve bitirme süresi nedeniyle etkileyici gözüküyor. Seçildikten sonra vaat ettiği projeleri dahi yerine getirmeyen bir siyasi yöneticinin Cumhurbaşkanlığı seçimine aylar kala Yığınla` projeyi İstanbul`la buluşturacaklarını duyurması elbette bir çok anlam yüklemeye açık. Hele hele ortada proje olmadığını düşünürsek. Dikkat ederseniz hep yapılmayan yada yapılmayacak sözler verildi. Yerine getirilmeyecek vaatler bol keseden dağıtıldı. Hatta saçıldı. Ancak yaşanan sorunlar gün geçtikçe büyürken, sürekli mazeret üreten yerel yönetim vaat etmeye, balon uçurmaya devam ediyor. Bu yazıyı kaleme alırken dahi İstanbul Avcılar`da kafa kafaya çarpışan metrobüs kazası sonrası İstanbullu saatlerce yollarda mahsur kaldı. İBB yine çözümsüz kaldı. Başta Kağıthane Belediyesi olmak üzere bir çok AK Partili belediye otobüs göndererek yolda kalan İstanbulluya adeta can suyu oldu. Maksat hizmet, dert edinilen zor durumdaki vatandaş olunca her ne hikmetse AK Partili belediyeler görevleri olsun olmasın etik kurallar çerçevesinde devreye giriyor. Ortalıkta gözükmeyen CHP`li yöneticiler ise bir müddet sonra ortaya çıkıp hiçbir şey olmamış gibi ama çok şey yapmış gibi açıklamalarda bulunuyorlar. 

Gelelim 150 gün 150 numaraya pardon projeye; Yine iyi bir ajans çalışması ile karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanlığı seçimine aylar kala çok mana yüklenebilecek bir çalışma. Akıllıca tabii. Ha bunu vatandaş yer mi? Göreceğiz. Ama şapka çoktan düştü bence. Artık bu tür numaraları İstanbullu yemiyor; Olmayan bir şeyleri oluyormuş gibi duyuracak sonrada zaman yaklaştıkça proje açılış törenleri bahanesiyle bir yandan seçim çalışması yapacak bir yandan da milyar liraları harca(t)mış olacaksın.

Bundan güzel bahane mi olur? Hoş İstanbullu, daha önceki yönetimde açılmış, hizmete girmiş bir çok yere, İmamoğlu döneminde de yeniden açılışlar yapıldığına şahit oldu. Ama her defasında vatandaşın balık hafıza`lı (çabuk unutan) olduğunu zannederek oyun oynadı.

İmamoğlu şimdide bu oyunu 150 numara olarak oynamaya hazırlanıyor. Ancak bu kez

İstanbullu kanmayacak!

İstanbullu unutmayacak!

İstanbullu hesap soracak!

İstanbullu vaatlere kanmayacak!

İstanbullu hak ettiği hizmete yeniden kavuşacak!