SEYFETTİN GÖKÇE

Dünya Basın Mensupları Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ‘Basında Kültürün Yansımaları ve Başarıda Yılın EN’leri Ödülleri sahiplerini buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen törene yoğun katılım sağlandı. Geceye katılanlar arasında valiler, kaymakamlar, milletvekilleri, belediye başkanları, birçok TV kanalının müdürleri, basın sektörünün önde gelen isimleri, bürokratlar, bilim insanları, önemli iş adamları, kulüp başkanları ve sanat camiasından birçok değerli isim vardı.

‘Her türlü kesimden insanımızla hareket ediyoruz’

Gecede açılış konuşmasını yapan DBMD Genel Başkanı Sayın Muzaffer Tunç, 'Dünya Basın Mensupları Derneği’ olarak sadece basın mensuplarıyla değil, sanatçılarımızla, bürokratlarımızla, bilim insanlarımızla, sporcularımızla her türlü kesimden insanımızla hareket ediyoruz' ifadelerini kullandı. Dünya Basın Mensupları Derneği’ni bir vücuda benzeten Tunç, görme görevini üstlenen gözün basın mensupları olduğunu ancak sadece gözün olmasıyla vücudun hiçbir şey ifade etmeyeceğini vurguladı. Tunç, Dünya Basın Mensupları Derneği’nin her kesimden insana ihtiyacı olduğunu belirtti.

En Çok İzlenen Yarışma Programı Ödülü’nü ‘Güven Bana’ ile başarılı gazeteci ve sunucu Müge Anlı aldı.

Karma koleksiyon defilesi geceye damga vurdu

‘GencİZ BirİZ EserimİZ KöklerimİZ’ adlı keçeden yapılma karma koleksiyon defilesi geceye damgasını vurdu. Defilenin final sahnesinde padişah yaveri kıyafeti ile sahneden inen defile mankenleri, Payitaht Abdülhamid dizisinin baş rol oyuncusu Sayın Mehmet Bülent İnal’ın yanına giderek, 'Sahneye buyurun hünkarım' demesiyle alkış tufanı koptu. İnal ise bu jesti karşılıksız bırakmayarak sahneye çıkarak, teşekkürlerini iletti. Böylece keçeden yapılmış kıyafetiyle sahnede bulunan defile mankeni Kanuni Sultan Süleyman ile Abdülhamid Han yan yana gelmiş oldu.

Son dönemlerin sevilen dizisi Payitaht Abdülhamid’de padişah rolünü canlandıran Bülent İnal
ve Tahsin Paşa’yı oynayan Bahadır Yenişehirlioğlu da törende ödül alanlar arasındaydı.

Gazetemiz 'Güncel Haber Ödülü' aldı

Geceye ödülünü almak üzere birçok değerli isim katıldı. Gazetemiz ‘Güncel Haber’ ödülüne layık görüldü. Ödülü gazetemiz adına İmtiyaz Sahibimiz Sayın Recep İncecik aldı. ATV’den Müge Anlı, STAR TV’den İnci Ertuğrul, NTV’den Berfu Güven ve Orkun Olgar, BEYAZ TV’den Nur Viral, BLOOMBERG HT’den Aslı Şafak, TGRT HABER’den Tuna Öztunç, APARA’dan Funda Karayel, TRT’den Payitaht Abdülhamid dizisiyle Mehmet Bülent İnal ve Bahadır Yenişehirlioğlu, ATV Kuruluş Osman Dizisinden İsmail Hakkı Ürün ve Özge Törer, Dilsiz filmiyle En İyi Kadın Oyuncu seçilen Vildan Atasever, Yeşilçam’ın efsanelerinden oyuncu Nuri ALÇO, sanat, iş ve bilim dünyasından daha pek çok isim ödüllerini aldılar.