MUSTAFA ŞAHİN

İyilik Sağlık Vakfı’nın (İSV) 2021 yılı İyilik Sağlık Ödülü Eyüpsultan Hz. Kaab Camii imam hatibi Emir Kır’a verildi. İSV’nin 28 Nisan Perşembe günü Hz. Kaab Camii’nde evsiz vatandaşlarımız için düzenlediği iftar programının ardından vakfın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ethem Gören müesseselerinin ilk İyilik Sağlık Ödülünü Emin Kır hocaya takdim etti. 

İyilik Sağlık Vakfı (İSV) 8 Temmuz 2021 tarihli kuruluşundan itibaren bugüne toplumun ihtiyaç sahibi kesimlerine sağlık alanında karşılıksız hizmetler üretmekte olan bir STK. Tedavi Bursları, Öğrenim Bursları, Muayene ve Tedavi Destekleri, İlaç Alım Destekleri, Genel İhtiyaç Destek Bursları, Medikal Malzeme Alım Destekleri, Psikoterapi Hizmetleri, Ameliyat Destekleri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Destekleri, Aile-Hasta Ziyaretleri ile Muhtelif Yardım ve Destekler İyilik Sağlık Vakfı’nın ana hizmet konularından bazıları…

İyilik Sağlık Vakfı herhangi bir ayrım yapmadan ihtiyacı sabit olan tüm hastalara sağlık alanında hizmet ederken bu alanda benzer çalışmalar yapmakta olan kişi ve kurumlarla da teşrik-i mesai içerisinde bulunuyor. 

Hastalık eksenli yardım hizmetlerini büyütmek ve çeşitlendirmek üzere ilerleyen İyilik Sağlık Vakfı’nın yolu 3 ay önce Hazreti Kaab Cami İmamı Emin Kır ile kesişir. 2006 yılından bugüne Hazreti Kaab Cami’nde imam hatip olarak görev yapmakta olan Emin Kır hoca gazeteci Ahmet Hakan’a göre 'Ayasofya Camii’ne imam olarak naspedilecek müstesna bir iyilik neferi…

Müstesna bir gönül insanı: Emin Kır hoca.

Emin Kır hoca, Eyüpsultan’a tarihi surların hemen yanıbaşındaki camide ihtiyaç sahiplerini himaye etmekte olan müstesna bir gönül insanı…  Her gün 300 kadar ihtiyaç sahibine sabah-akşam sıcak çorba dağıtımı, Cuma namazı vakti sıcak çorba dağıtımı, belirli günlerde yemek dağıtımı ve sokağa düşmüş olanların sorgusuz sualsiz caminin misafirhanesinde barındırılması, çevredeki evsizlere haftada iki gün duş imkânı temin edilmesi, dargın çiftlerin barıştırılması, madde bağımlılarının tedavi ettirilerek toplum hayatına kazandırılması Emin Kır hocanın yaptığı hizmetler arasında yer alıyor.  

İyilik Sağlık Vakfı bu sene ilk defa sahibini bulan İyilik Sağlık Ödülü’nü, ihtiyaç sahiplerine destek olma ve onlarla dayanışma faaliyetlerini teşvik etmek ve bu faaliyetlere ön ayak olan isimlere teşekkür etmek gayesiyle veriyor. 

İyilik Sağlık Vakfı’nın 2021 İyilik Sağlık Ödülü’nün insana dokunan hizmetleri dolayısıyla Hazreti Kaab Cami İmamı Emir Kır’a verilmesi uygun görüldü. 

Vakıf Başkanı İ. Ethem Gören: Toplumumuzun Emin Kır gibi hocalara ihtiyacı var. 

İSV’nin 2021 yılı İyilik Sağlık Ödülü’nü Hz. Kaab Camii’nin imam hatibi Emin Kır’a takdim eden İyilik Sağlık Vakfı’nın Kurulu Başkanı İbrahim Ethem Gören ödül seremonisinde yaptığı konuşmada toplumumuzun Emin Kır hocalara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirterek şu hususlara değindi: 'Camiler denge mahallidir. Dünyanın ve ahiretin dengelendiği yerlerdir. Bir asır öncesine kadar hayatla memat iç içeydi. Şehrin merkezinde cami yer alır; caminin hemen yanında mektep-medrese, şifahane, hamam, aşevi, kütüphane ve mezarlıklar sıralanırdı. Bu merkezin ana unsuru imamlardı. İmamlar cemaatin sıkıntılarını giderir, dargınları barıştırır, gündüz irfan meclisi olan medrese odalarını geceleri misafirhaneye dönüştürürdü. 

Modern zamanların özel hocası…

Modern zamanlarda bir imam İstanbul’da, Hz. Halid beldesinde, Eyüpsultan’da insanlarımızın ruhuna dokunan hamle çapında hizmetler üretiyor. Camiyi gerçek anlamda insanla, hayatla bir adım öte hakikatle buluşturuyor. Dargınları barıştırıyor, evsizleri himaye ediyor, işsizlere iş buluyor, sabah akşam çorba dağıtıyor, evsizlere duş imkânı sağlıyor, madde bağımlılarının ruhlarına nüfuz ederek biiznillah tedavi ediyor. 

İSV Başkanı Gören: Ey insan! 'İnsan' ol ve 'insan' kal!

Toplumun mağdur ve ihtiyaç sahibi kesimlerine yaptığı kıymetli hizmetlerden dolayı camiyi camiaya, iyilik merkezine dönüştüren Eyüpsultan Hz. Kaab Camii imam hatibi Emin Kır hocamıza 2021 İyilik Sağlık Ödülünü takdim etmekten onur duyuyoruz. Ülkemizin Emin Hocalara ihtiyacı var. Emin hoca günümüz insanına hal ve kâl lisanı ile bir mesaj veriyor: Ey insan, insan ol ve insan kal!' İTTİFAK