Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023 MSÜ) sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 02.04.2023 tarihinde tamamlandı.

77 ilde ve 98 sınav merkezinde gerçekleştirilen sınavda adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yönetildi ve 165 dakika cevaplama süresi verildi.

MSÜ sonuçları 27 Nisan 2023 tarihinde erişime açıldı. Adaylar MSÜ sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden ve ÖSYM mobil uygulamasından sorgulayabilecek.

ÖSYM MSÜ SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI
Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

MSÜ TABAN PUANLARI 2023 AÇIKLANDI MI?
Milli Savunma Üniversitesi, 2023 yılı taban ve taban puanları o yıl yapılan yerleştirme işlemlerinin ardından belli oluyor. Öğrenciler tercih dönemlerinde bir önceki yılın alım puanlarını dikkate alarak tercihlerini şekillendiriyor. 2023 MSÜ taban puanları listesi yayınlandığında haberimiz güncellenecektir.

Editör: Mehmet Köşker