Merhaba Okurlarım,

Biliyorsunuz Basın dünyası yeni bir yayın organıyla tanıştı: İttifak Gazetesi.

Neden İttifak Gazetesi?

Gazetenin  ismi verirken herkesin doğruları yazacağına,  olayları olduğu gibi, bağımsız ve tarafsız gözle ele alacağına ve gerçekleri dile getireceğine herkesin ittifak edeceği bir gazete olacağına inandığımız için bu ismi verdik.

Bundan sonra pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ben de yazılarımla siz değerli okurlarımla buluşacağım.

Bugün ilk yazımı yazarken inanılmaz heyecanlı ve sevinçliyim. Heyecanlıyım çünkü siz değerli okurlarıma bir şeyler aktarırken hata yapmak istemiyorum. Sevinçliyim çünkü ülkemizin ve milletimizin sorunlarını, sevinçlerini, üzüntülerini sizlerle paylaşacağım.

Biliyorsunuz ülkemiz 24 Haziran seçimlerinden daha yeni çıktı ve kabine kurulup hemen kaldığı yerden çalışmalarına devam başladı. Çünkü ülkemizin kaybedecek bir dakikası bile yok. Gerek ekonomik sorunlar gerek terörle mücadele en ufak bir duraksamayı affetmez.

Özellikle dış güçlerin ülkemize yapmak istedikleri ekonomik operasyonlar artık vatandaşımızın gözünden kaçmamaktadır. Daha düne kadar borçiçinde yüzen Yunanıstan nın kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poors tarafından notunun yükseltilmesi ve Türkiye nin notunun negatif olarak değerlendirilmesi çifte standardın bir göstergesi olmuştur.

Bütün bunlara rağmen ülkemizin Başkanlık Sistemine geçmesi vatandaşlarımızda büyük bir beklenti oluşturdu. Özellikle kabinedeki ekseriyetin meclisin dışından olması ve bürokrasideki yavaşlamanın ortadan kaldırılacak olması insanlarımızın geleceğe daha ümitle bakmasını sağlamıştır.

16 yıl boyunca tek başına iktidarını devam ettiren Ak Parti bu güne kadar eğitim sağlık ve ulaşım anlamında önemli mesafe kat etmiştir. Şimdi altyapısını tamamladığı bu alanda artık üretim yapacak olan tesisleşmenin sağlanması. Özellikle doğu bölgelerimizde yapılacak olan fabrikalar hem batıya göçü önleyecek hem de işsizliği giderecektir.

İşte bütün bunlar olurken bizler de bu gelişmelerin takipçisi olacağız ve siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.  Basın hayatına hızlı bir giriş yapan İttifak Gazetesinin ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Kalın sağlıcakla...