Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de halk Şuşa'nın Ermenistan işgalinden kurtarılmasını kutluyor.

Kutlamalara dair paylaşılan görüntülerde, birçok aracın korna çaldığı ve Azerbaycan ve Türkiye bayrakları açıldığı görüldü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Şuşa'nın Ermenistan ordusunun işgalinden kurtarıldığını açıklamasının ardından başkent Bakü sakinleri, caddelere çıkarak kutlama yapmaya başladı.

Kutlamalara dair sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, birçok kişinin caddelere çıktığı, araçların korna çaldığı ve Azerbaycan ve Türkiye bayrakları açıldığı görüldü. Ulusa sesleniş konuşması yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 28 yıldır Ermenistan'ın işgali altında olan Şuşa'nın kurtarıldığını şu sözlerle duyurmuştu: 28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak. Zafer yürüyüşümüz devam ediyor. Ermenistan yönetimi taleplerimize yanıt vermezse sonuna kadar gideceğiz. Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmadı, şehitlerimizin intikamı alındı. İntikamımızı savaş meydanında aldık.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentinin işgalden kurtarıldığını açıklaması cephe hattında da sevinçle karşılandı.

Fuzuli'de, Azerbaycan kuvvetlerinin yanı sıra basın mensupları ve vatandaşların da bulunduğu çok sayıda kişi, Aliyev'in Şuşa kentinin işgalden kurtarıldığını açıklamasını alkışlayarak kutladı. Askeri personel ve basın mensupları da cep telefonlarından takip ettikleri konuşma sırasında 'Şuşa' şeklinde sloganlar attı. Askeri personelden bazılarının gözyaşı döktüğü görüldü. Şuşa'nın işgalden kurtarılması, şehirde zaman zaman havaya ateş açarak da kutlandı. Kent genelinde araçlarla konvoy oluşturan halk, şehir turu attı. Bazı vatandaşlar ise Şuşa'nın Ermeni işgalinden kurtarılmasını davul-zurna eşliğinde yol ortasında halay çekerek kutladı.

İTTİFAK-AA