İstanbul Finans Merkezi bankalar etabı açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar vaadini sert bir dille eleştirdi. 

'Demek ki tefecilerle görüştü belli sözler aldı'

Erdoğan; '300 milyar dolar İngiltere'den getirecekmiş. Demek ki tefecilerle görüştü belli sözler aldı. Şimdi burada finans sektörünün önde gelenleri var. Böyle bir şey mümkün mü? 20 yıl başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yaptım. Böyle bir safsata dünyanın hiçbir liderinde görmedim.' dedi.

'BÖYLE BİR YALAN GÖRMEDİM'
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun '300 milyar dolar temiz para getireceğim bu ülkeye. Temiz para. Öyle IMF git yalvar yakar değil. Onlar bize gelebilir miyiz diyecekler' vaadini hedef aldı. Salondaki finans sektörünün temsilcilerine de seslenen Erdoğan, '300 milyar dolar, İngiltere'den getirecekmiş. Demek ki tefecilerle görüştü belli sözler aldı. Şimdi burada finans sektörünün önde gelenleri var. Böyle bir şey mümkün mü? Böyle bir yalan, safsata dünyanın hiçbir liderinde görmedim. Ama bu zavallı hayatında bir SSK var ki bunu da bu batırdı. Ülkeye geride milyarlarca dolar borç takarak nasıl ortadan kaybolduklarını bu millet unutmaz.' ifadelerini kullandı. (İttifakgazetesi.com)

Editör: Özner Berber