İTTİFAK - MAHMUT YÜKSEL

Ankara’nın Polatlı ilçesinde gezici arıcılık yapan Daniyel Yüksel, doğal bal üretimi yaparak geçimini sağlıyor. Yaklaşık yarım asırlık arıcı olan 4 çocuk babası Yüksel, eşi ile birlikte 10 yıldır aynı bölgede doğal ve organik bal üretiyor. 1976 yılında memleketi Mersin’de arıcılık yapmaya başladığı söyleyen Yüksel, 'O zamandan beri arıcılık yapıyorum. En kaliteli balı bu bölgede üretiyorum. Doğada olmayı seviyorum. Arıcılık yaparak doğada olmak beni çok mutlu ediyor. Onun için bu işi keyifle ve severek yapıyorum' dedi.

 

Pazarlama sorunum yok

Ürettiği balın müşterilerinin hazır olduğunu anlatan Yüksel, 'Bir kovandan mevsim iyi olursa 10-15 kilo bal alabiliyorum. Mevsim çok iyi olmazsa 5-7 kilo arasında bal alıyorum. Pazarlama diye bir sorunum yok. Temmuz ayında bal sağımı yaparım. Yıllardan beri beni tanıyan ve benden bal alan müşterilerim var onların bal ihtiyacı karşılarım, elimde bal kalmaz' ifadelerini kullandı.

Toros Dağları’nda başladık

Yılda 3 defa bal hasadı yaptıklarını söyleyen eşi Fatma Yüksel ise, 'Bu yörenin balı çok kaliteli oluyor. Tıpkı bizim Toros Dağları’nın balına benziyor. Biz ilk arıcılığa Toros Dağları’nda başladık. Sonbahar, yani Eylül ayında kovanlarımızı Muğla'ya götürüyoruz. Orada da çam balı hasadı yapıyoruz' dedi. Eşi ile yaklaşık 3 ay Polatlı’da kaldığını ifade eden Yüksel, ' Kışın ben pek gitmem kovanların bakımı ile eşim ilgilenir bende kışı çocuklarımın yanında geçiririm. Baharla tekrar yolculuk başlar' dedi.