İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘Mazluma Çatı Olalım'' sloganıyla Suriye'de 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde 20 bin briket ev yapımı için başlatılan proje kapsamında 5 bin adet evin inşası tamamlandı.

Proje hakkında bilgi veren İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, 'İnşası tamamlanan evlere ivedi bir şekilde aileleri yerleştiriyoruz. Şu an 42 farklı arazide altyapı ve inşa çalışmaları devam ediyor. Vakfımız en kısa süre içerisinde 20 bin adet briket evi tamamlayarak savaş mağduru ailelere teslim etmek istiyor.'' şeklinde konuştu.

Projeden 120 bin sivil faydalanacak

Briket evlerin sayısını artırıp daha fazla savaş mağduru sivilin ihtiyacını karşılamak istediklerin belirten Tosun, 'Bu proje bağışçılarımız tarafından ciddi bir teveccüh gördü. Sahada yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi siviller tarafından da projemiz büyük bir mutlulukla karşılanıyor. Bu nedenle inşa etmeyi hedeflediğimiz ev sayısını 15 binden 20 bine yükselttik. 20 bin briket evi tamamlandığımızda yaklaşık 120 bin sivil, bu projeden faydalanmış olacak.'' ifadelerini kullandı.

İHH Suriye'de çeşitli alanlarda yardım çalışmaları yürütüyor

Selim Tosun, briket evlere yerleştirilen ailelere aynı zamanda sünger yatak, kılıflı yastık, çift kişilik battaniye, bez dolap, su termosu, el feneri ışıldak ve mutfak gereçlerinden oluşan malzemelerinde verildiğini sözlerine ekledi. İHH Suriye'de iç savaşın başından beri çeşitli alanlarda yardım çalışmaları yürütüyor. İTTİFAK-AA