Batman’ın Gercüş ilçesinde PKK’lı teröristlerin önceden yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit sayısı 7’ye yükseldi. Dün Gercüş ilçesi kırsalında operasyona askerleri taşıyan Kobra tipi zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, teröristler yola kurdukları el yapımı patlayıcıyı patlattı. Saldırıda 4 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı askerlerden 3'ü müdahaleye rağmen şehit oldu. İki askerin tedavisi sürüyor. Eskişehir'den Uzman Çavuş Neşet Gök, Antalya’dan Uzm. Çvş. Ali Hekim, Samsun’dan Uzman Çavuş Uğur Göksu, Amasya’dan Uzman Çavuş Süleyman Aydın, İzmir’den Astsubay Çavuş Ömer Yiğit, Ankara’dan Uzman Çavuş Özgürcan, Balıkesir’den Uzman Çavuş Okan Dinçer şehit oldu. Bölgede teröristlerin yakalanması için başlatılan hava destekli operasyon devam ediyor. Öte yandan saldırıda kullanılan el yapımı patlayıcının yola uzun süre önce tuzaklandığı, yolda asfaltlama yapıldığından arama faaliyeti yürütüldüğü sırada patlayıcının dedektör cihaz tarafından algılanmadığı öğrenildi.

Şehit olacağını hissetmişti

Meydana gelen patlamada şehit olan Eskişehir'den Uzman Çavuş Neşet Gök'ün acı haberi, şehidin Emek Mahallesi Şölen Sokak'ta oturan baba evine ulaştı. Bekar olduğu öğrenilen 25 yaşındaki şehit Neşet Gök'ün evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin babası Turan Gök'ün belediye işçisi, annesi Nurcan Gök'ün ev hanımı olduğu öğrenilirken, 19 yaşında Burak isminde ve 7 yaşında Batuhan isminde iki erkek kardeşinin olduğu belirtildi. Şehidin en küçük kardeşi 7 yaşındaki Batuhan Gök'ün ağabeyinin gitmesine razı olmadığı ve şehit olacağını önceden söylediği iddia edildi. Öte yandan aile için evin önünde sağlık ekipleri hazır bekletildi.

1 ay önce evlenmişti

Diğer bir şehit ateşi Antalya’ya düştü. Uzm.Çvş. Ali Hekim'in şehadet haberi Antalya'nın Aksu ilçesinde yaşayan babası Hasan Hekim ile annesi Ayşe Hekim'e ulaştırıldı. Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu İlçe Jandarma Komutanı Salih Demirtaş ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin şehit evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. 2 yıllık uzman çavuş olan Ali Hekim'in 1 ay önce Ayşe Hekim ile hayatını birleştirdiği ve bir kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Eşi Ayşe Hekim'in Ali Hekim ile birlikte Batman'da yaşadığı bildirildi. Ali Hekim'in cenazesinin memleketi Isparta'da toprağa verileceği öğrenildi.

Samsunlu şehidin son paylaşımı

Kahreden bir şehit haberi de Samsuna ulaştı. Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu'nun (29) sosyal medya üzerinden 2 hafta önce yaptığı paylaşım görenleri duygulandırdı. Göksu, nişanlısıyla olan fotoğrafını paylaşarak üzerine, 'Yanında olamasam da kalbim hep seninle sevdiğim' yazdı. Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yol yapım çalışmasının güvenliğini sağlayan askeri aracın geçişi sırasında, yola tuzaklanan Uzman Çavuş Uğur Göksu’nun acı haberi memleketi Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan baba ocağına ulaştı. Haberi alan acılı aile gözyaşlarını tutamadı. Şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Öte yandan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksu’nun 2 hafta önce sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ise görenleri duygulandırdı. Göksu nişanlısıyla birlikte olduğu fotoğrafı paylaşarak üzerine ise şu yazıyı yazdı: "Yanında olamasam da kalbim hep seninle sevdiğim. Beraber mutlu yıllara. Nişanımızın 1. yıl dönümü kutlu olsun.'

Acı haberi hastane dönüşü aldılar

Şehadet şerbeti içerek şehit olan askerlerden biri de Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın. Aydın’ın Amasya’da yaşayan ailesine acı haberi hastane dönüşü verildi. İl merkezine diş tedavisi için giden anne Fatma ile baba Niyazi Aydın, kendilerini evlerinde bulamayan yetkililerin telefonla ulaşıp hemen dönmelerini istemeleri üzerine TOKİ konutlarındaki evlerinin yolunu tuttu. Belediye Başkanı Fatih Üçok ile diğer yöneticilerinden oğullarının şehadet haberini alan anne ve babanın acısını yetkililer ve yakınları paylaşmaya çalıştı.

Kardeşi de Astsubay öğrencisi

Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un İzmir Bergama'daki babaevine acı haber sabah saatlerinde ulaştı. Hamzalı Süleymaniye Mahallesi'nde yaşayan baba Yücel ve anne Şükran Ulus'a, evlatlarının şehadet haberini askeri yetkililer verdi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı, Ulus ailesi taziyeleri kabul etti. Öte yandan, Şehit Ulus'un erkek kardeşi Çağrı Ulus'un da İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulunda öğrenci olduğu öğrenildi. Şehit Ömer Yiğit Ulus'un cenazesi bugün düzenlenecek törenle Bergama'da toprağa verilecek.

Acı haber verildi

Başkente de şehit ateşi düştü. Uzman Çavuş Özgürcan İnce'nin Ankara'nın Etimesgut ilçesinde yaşayan babası Ömer İnce ile annesi Sündüz'e askeri yetkililer acı haberi verdi. Şehidin evine acı haberin ulaşmasının ardından evin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. 26 yaşındaki şehidin bir kardeşinin olduğu öğrenildi. Şehidin bugün Ankara'da toprağa verilmesi bekleniyor.

Kaymakam teselli etti

Şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Okan Dinçer'in ateşi memleketi Balıkesir'in Bigadiç ilçesine düştü. Batman'da terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Okan Dinçer'in şehadet haberi doğup büyüdüğü Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Bademli kırsal mahallesine ulaştı. Şehidin annesi Arife ve Babası Tezcan şehadet haberi sonrası büyük acı yaşadı. Şehidin kardeşi Oktay'ı ise Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar teselli etti. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu'nun da taziyelerini sunduğu ailenin evinin önünde 112 ekipleri hazır bekledi. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, şehidin izin için Bademli'ye geldiği ve pazartesi günü tekrar görevine başladığı öğrenildi.