GÖZDE KÜÇÜKALİ

Türkiye İş Bankası Müzesi, Türkiye'nin dört bir köşesinde biriken belgeler ve fotoğraflarla misafirlerini ağıtlıyor. Müzede filmler, objeler, hatta hafızalarda ve kalplerde yer etmiş hatıralar özenle toplanmış, belgelenmiş, gelecek nesillerle buluşacak şekilde restore edilmiş.  Çağdaş müzeciliğin tüm gereksimlerini karşılayacak şekilde oluşturulan müzede maddi değerinde çok manevi değere sahip olan belgeler bulunuyor. 

Kapılarını misafirlere açmıştır

Müzenin bulunduğu binanın yapımına 1890 yılında başlandı. 1892 yılında postane binası olarak kullanılmaya başlanan bina 25 yıl hizmet verdi. Daha sonra 1917'de bina İş Bankasına devredildi. 2004 yılına kadar Türkiye İş Bankasının bir şubesi olarak hizmet veren bina 2007 yılında müze olarak kapılarını misafilrerine açtı. 

Çocuklara ve gençlere eğitim veriliyor

Türkiye İş Bankası 2011 yılından bu yana çocuk ve gençlere yönelik atölyeler düzenlenmektedir. Bu atölyeler ağırlıklı olarak tasarruf bilincinin oluşturulması ve finansal okuryazarlık alanında farkındalığın geliştirilmesine yöneliktir. Atölyeler, eğitim-öğretim döneminde düzenli olarak okul gruplarına; tatil dönemlerinde ve belirli hafta sonlarında bireysel katılımcılara yönelik gerçekleştirilmektedir. Atölyelere başvuru yapmak için ilgili atölyenin sayfasında yer alan rezervasyon talep formunun doldurulması gerekmektedir. Talepler başvuru sırasına göre değerlendirilmektedir. Müze, programının uygunluğuna göre iletişime geçmektedir. 2019-2020 eğitim öğretim dönemi atölye rezervasyonları Eylül ayında alınmaya başlanacaktır.

Hafızalarda yer etmiş hatıralar korumaya alınmıştır

Türkiye'nin dört bir köşesinde biriken belgeler,fotoğraflar,objeler hatta hafızalarda ve kalplerde yer etmiş hatıralar özenle toplanmış belgelenip korumaya alınmıştır.  Müzede sergilenen eserlerin belli başlılarından bahsedecek olursak; kopyalama makinesi (fotokopi makinesi gibi), para sayma makinesi, daktilo, cari hesap makinesi, gaz lambası, bekçi saatleri, telefon ve telefon rehberleri, çeşitli dönemlerden kalma hesap makineleri, soğuk damga, mühür, teyp, terazi, personel defterleri, banka tarafından müşterilerine dağıtılan defter, anahtarlık, kalem, kalem, kibrit kutusu, kumbara, bankanın kazanmış olduğu çeşitli plaketler, teşekkür belgeleri, şeref defterleri, kupalar müzede bulunan en önemli eserlerin başında gelmektedir.

Geçmişi içinde barındıran müze

Geçmişten bir çok fotoğraf,belge,obje barındıran bir müze olması insanların dikkatini çekiyor ve gelerek burada fotoğraf çekilerek bilgi alıyorlar. Türkiye İş Bankası Müzesi, Hafta sonu daha fazla yoğun olmasıyla birlikte hafta içide çok sayıda ziyaretçi ağırlanıyor . Ziyaretin yoğun olduğunu müzeye giriş ise ücretsiz. Pazartesi günleri,Ramazan ve Kurban bayramlarının ilk günleri ile 1 Ocak günü hariç her gün 10:00-18:00 saatleri arası açıktır.  İTTİFAK-AA