ABD basınında yer alan haberlere göre, kalkıştan kısa bir süre sonra yerel saatle 08.00 sıralarında uçağın iki numaralı motoru, kuş çarpması sonucu devre dışı kaldı.

ABD, Ohio'dan gelen görüntüyü konuşuyor
Ülke basınında yer alan haberlere göre, John Glenn Columbus Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan yolcu uçağı kalkıştan kısa süre sonra kuş sürüsüne çarptı. Kaza sonrası uçağın motorunun alev aldığı aktarıldı.

1958 sefer sayılı uçuştaki yolcuların panik dolu anlar yaşamasına neden olan kaza saniye saniye kayıt altında alındı.

Cep telefonu ile çekilen görüntüler sosyal medyada viral oldu. Sosyal medyada yayınlanan videolar uçağın motorundan çıkan alevleri ve Ohio'dan geçerken düşük bir gürleme sesi çıkardığı anları gözler önüne serdi.

Boeing 737-800 model uçak yaşanan kaza sonrası, kalkış yaptığı havaalanına geri dönmek zorunda kaldı ve acil iniş yaptı.

Ulusal uçuşları takip eden bir web sitesi olan FlightAware'e göre, American Havayolları'nın Phoenix Arizona seferini yapan giden 1958 uçuşu John Glenn Columbus Uluslararası Havalimanı'ndan sabah 7:43'te kalktı, ancak sabah 8:22'de havalimanına geri indi.

Hürriyet'te yer alan habere göre yaklaşık 40 dakika sonra acil iniş yapan uçakta yaşanan kaza nedeniyle yaralanma meydana gelmediği açıklandı. Yapılan resmi açıklamada yolcuların saat 10.00'da başka bir uçuş ile seyahatlerine devam ettiği bilgisine yer verildi.

Federal Havacılık İdaresi ise yaşanan olay ile ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmanın sonucunun önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.

Editör: Mehmet Köşker