14 Mayıs'ta gerçekleştirilen milletvekili genel seçimleri ve 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından gözler, yeni kabineyi açıklamaya hazırlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi.

Özellikle eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yer alıp almayacağı iddiası, kamuoyunun en çok merak ettiği konuların başında geliyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Ankara kulislerinden çarpıcı bilgiler paylaştı.

İşte Selvi'nin köşe yazısından ilgili bölüm:

KİMLER BAKAN OLUYOR KABİNE NE ZAMAN KURULUYOR
Milletvekilleri cuma günü yemin edecekler. Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü önce yemin edecek, ardından da kabineyi açıklayacak.

Mevcut bakanlar milletvekili yemin törenine katılmayacaklar. Yeni kabinede yer almayanlar Meclis’in ilk toplantısında yemin edecekler.

"ERDOĞAN’A BİR RAPOR SUNULDU"
Bu arada Meclis’le ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir rapor sunuldu. Meclis komisyonlarında dengelerin kritik olduğu belirtilerek milletvekili olan bakanların istifa ettirilip yeniden bakan yapılmaması yönünde görüş bildirildi. Bu durumda en fazla 3-4 bakanın görevine devam edeceği söyleniyor. “Hiçbir bakan yeni kabineye alınmayacak” diyenler de var ama ben onlara katılmıyorum.

MEHMET ŞİMŞEK NE YAPACAK?
Gözler ekonomi yönetiminde. O nedenle Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi ilgiyle takip ediliyor. Mehmet Şimşek elini taşın altına koymaya hazır. Cumhurbaşkanı ile görüşmelerinin olumlu geçtiği söyleniyor. Mehmet Şimşek ilk kez bakan olacak değil. Daha önce de Erdoğan’la çalıştı. Ekonomiyle ilgili ne yapılması gerektiği konusunda bir sorunu yok. Ne yapacağını çok iyi biliyor. Başarılı olabilmek için ekonomi yönetiminde istediği takımı kurup en az 2 yıl boyunca alacağı kararlara karışılmamasını istiyor. Başarı için bunu çok önemsiyor.

FAİZ KONUSU
Erdoğan çalıştığı isimlere alan açan bir lider. Ancak Erdoğan’ın faiz konusunda bir tercihi var. Mehmet Şimşek’in ise faiz konusunda farklı düşündüğü biliniyor. Şimşek ihtiyaç olduğunda faiz artırımı yapılmasını savunan isimlerden. Erdoğan ile Şimşek yüzde 90 oranında birlikte çalışacaklar. Ancak faiz konusunda aşılması gereken bir nokta var.

Ama diğer bakanlıklar yavaş yavaş şekilleniyor. Yeni isimler göreceğiz. İçlerinde bakan yardımcıları da var mülki idareden gelecek isimlerde.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Alp Kılıç