Gazeteci ve yazar Abdurrahman Dilipak 1949 yılında Adana’nın Haruniye ilçesinde dünyaya geldi. İlerleyen yıllarda Haruniye’nin adı Düziçi olup Osmaniye’ye bağlandı.

İstanbul Bağcılar da düzenlenen etkinlikte hemşehrileriyle bir araya gelen Abdurrahman Dilipak, Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen, Adana Çukurovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Tufanbeyli ve Yöresi Kültür Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği geleneksel Adanalılar ve Çukurovalılar buluşmasında Dilipak konuşmada gerçekleştirdi.

Adana ve Osmaniye özelinde Çukurova’nın geriye doğru gittiğine işaret eden Dilipak bölgenin bereketli topraklarından ve kültürel zenginliklerinden de bahsetti. Bölgenin kıymetinin bilinmesine de değinen Abdurrahman Dilipak unutulan geleneklerinin de yaşatılmasına vurgu yaptı.

Söz konusu etkinliğe Adana Kozanlı olan İttifak gazetesi imtiyaz sahibi Recep İncecik ile aslen Osmaniye’nin merkeze bağlı Bahçe köyünden olan yine İttifak’tan gazeteci ve araştırmacı yazar Mehmet Poyraz da katıldı.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Mehmet Poyraz