MEHMET POYRAZ/ittifakgazetesi.com

İstanbul’da yaşayan Adanalıları bir araya getirmeye amaçlayan Adana Çukurovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği yakın tarihlerde Üsküdar’da kuruldu. Aralarında her meslek grubundan Adanalıların yer aldığı dernek geçtiğimiz günlerde birinci olağan genel kurulunu gerçekleştirdi ve mevcut başkan Ferhat İnce güven tazeledi.

Adana Çukurovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat İnce gerçekleştirdikleri faaliyetleri İTTİFAK’tan Mehmet Poyraz’a anlattı. Üsküdar’daki dernek merkezinde belli günlerde bir araya geldiklerini söyleyen İnce, böylelikle memleket sohbeti yaparken birbirleriyle dayanışma içerisine girdiklerini de aktardı.

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve 11 ili etkileyen deprem sonrası bölgeye gittiklerini ve yardım faaliyetine başladıklarını anlatan Ferhat İnce dayanışmanın böyle günler için olduğuna dikkat çekti. Dernek olarak dayanışma içerisinde bulunurken gurbette memleket kültürünü sürdürmeye çalıştıklarını açıklamasında yer veren İnce, İstanbul’da Çukurova bölgesine ait kültürel etkinlikler yapmayı planladıklarını da söyledi. Adana Çukurovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin üyeleri arasında çevre iller vatandaşlarında olduğunu belirten İnce, bunun sebebinin hem bölgenin birbirine akraba olduğunu diğer yandan da daha önce yine bölgenin tek parça olmuş olmasına dikkat çekti.

İstanbul hayatının ve kültürünün Adana’ya benzemediğini ancak yine de İstanbul’u sevdiklerini bütün renkleriyle bu şehre de sahip çıktıklarına vurgu yapan Ferhat İnce ilerleyen günlerde Adana’yı dolayısıyla Çukurova’yı tanıtan etkinlikler yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. İTTİFAK

İttifak'tan Mehmet Poyraz, Ferhat İnce ile.

Editör: Mehmet Poyraz