Rusya’nın ulusal havayolu şirketi Aeroflot, 26 Mart- 28 Ekim 2023 tarihleri​​ arasında geçerli olacak yeni sezon tarifesinde Soçi Havalimanı’ndan İstanbul, Antalya, Bodrum ve Dalaman olmak üzere dört Türk şehrine uçuş gerçekleştirecek.


Aeroflo'un basın servisi tarafından yapılan açıklamada, özellikle haziran ayından itibaren Soçi’den Bodrum’a uçuş sıklığının haftada 10 defaya çıkarılacağı bildirilirken, şirketin Dalaman’a ise haftada 11 sefer düzenleyeceği aktarıldı.

Sezon başlangıcından 26 Nisan’a kadar Soçi’den İstanbul ve Antalya’ya uçuşların Aeroflot grubuna bağlı Rossiya Havayolları tarafından gerçekleştirileceği vurgulandı.

Aeroflot’un ayrıca uçuşlarda yerli yolcu uçağı SSJ 100 yerine Airbus A320 uçaklarını kullanacağı bildirilirken, İstanbul’a sefer sayısı üçten dörde çıkarılacak.

Soçi-Bodrum biletlerinin şimdiden satışta  

Turizm sektöründen haberleriyle tanınan Tourdom, daha önce Aeroflot’un yaz sezonu uçuş planlarına Bodrum ve Dalaman seferlerini de dahil ettiğini bildirirken, tüm rotalarda Airbus A320’lerin kullanılacağını, şirketin bu rotalara her gün uçmayı planladığını yazmıştı.

Soçi-Bodrum biletlerinin şimdiden satışta olduğuna vurgu yapılırken, mayıs ayındaki en ucuz gidiş-dönüş biletinin 58 bin rubleye mal olduğu kaydedildi.

Gazetem.ru'da yer alan haberde, havayolu şirketi resmi olarak planlarını henüz açıklamazken, Azimuth Havayolları’nın Aeroflot’a ek olarak mayıs ayında Adler’den Antalya ve İstanbul’a giden uçaklarında da koltuk sattığı gözlemlendi.

Editör: İlker Alpkaya