AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu Düzce'deki sel baskını ve heyelandan sonra yapılan çalışmalarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"En çok iki köyümüz etkilendi. 7 vatandaşımız kayıptı şu ana kadar 2 vatandaşımıza ulaştık. Hayatı olağan haline koymaya çalışıyoruz. Önceliğimiz 5 vatandaşımıza bir an önce ulaşmak. Çalışmalar zor bir şekilde çamurun içinde devam ediyor. Arama kurtarma köpeklerimiz en büyük yardımcımız ancak çok çamur olduğu için zorlukla ilerliyoruz."

Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Düzce'de etkili sağanak nedeniyle meydana gelen su baskınları ve heyelanda kaybolanların aranmasına devam ediliyor. Çalışmalar sonucunda kaybolanlardan birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. 

Kayıp kişinin kimliği belli oldu

Bataklık alanda bulunan erkek cesedinin kime ait olduğunun tespiti için yapılan çalışma tamamlandı. Cesedin, kayıp olarak aranan 53 yaşındaki Cengiz Töngel'e ait olduğu belirlendi. Cengiz Töngel'in önceki gün cesedi bulunan 42 yaşındaki Fatma Töngel'in eşi olduğu öğrenildi. Kayıp beş kişi için arama çalışmaları devam ediyor. Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, kent genelinde 17 Temmuz'da meydana gelen sel, su baskını ve heyelan nedeniyle Vali Zülkif Dağlı başkanlığında oluşturulan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi koordinesinde çalışmaların devam ettiği belirtildi. Açıklamada, çalışmalar çerçevesinde 18 Temmuz'da akşam saatlerinde Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım köyünden 4'ü çocuk 7 kişinin kayıp olduğu anlaşılarak ivedilikle arama çalışmalarına başlandığı aktarılarak, 19 Temmuz'da Fatma Töngel'in cansız bedenine ulaşıldığı, bugün de Uğurlu köyü mevkisinde dere yatağında Cengiz Töngel'in cesedinin bulunduğu hatırlatıldı.