AK Parti MKYK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmak üzere parti sözcüsü Ömer Çelik, kameralar karşısına geçti.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Aşı ile ilgili çalışmalar başladı. Salgından vatandaşlarımızı koruyacak çalışma şeffaf bir şekilde, milletimizin her kesimine ulaşacak şekilde sürdürülecek. Önderlik etmek ve teşvik etmek için Sayın Cumhurbaşkanımız toplantımızdan sonra aşı olacaklardır.

'Sözde cumhurbaşkanı' tartışması

Bir şeye gayrimeşru olduğu zaman sözde dersiniz. Sözde terör örgütü, terörö örgütünün sözde lideri gibi. Şu eylemlerini beğenmiyorum, şu nedenle tepki gösteriyorum diyebilirsiniz. Postmodern darbe ve muhtıra şeklindeki yaklaşımlar yok olmuştur diye düşünürken sivil siyasete darbe vuran, meşruiyetini tartışan bir yanlış yapıyorlar.

Trump'ın sosyal medya hesabının kapatılması

Kuşkusuz Senato'nun basılması, şiddet kullanılması, seçilmiş başkanın göreve gelmesini engellemek gayrimeşrudur. Sosyal medya şirketlerinin devlet otoritesi gibi davranması dünyanın her yerinde eleştiriliyor. Şiddet yanlısı açıklamaları reddediyoruz. Sosyal medyada terör propagandası ve nefret suçlarının engellenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Trump'ın açıklamaları ve tutumunu eleştirenler de hesaplarının kapatılmasına karşı çıktı. Burası çok kuvvetli şebekeler ama aynı zamanda çok tehlikeli hale de gelebiliyor. Kuzey Kıbrıs liderinin hesabına mavi tık vermiyorlar, PYD liderlerine veriyorlar. Mazlum Kobani'ye mavi tık vererek neden terör örgütü propagandası yapıyorsunuz? Siber vatanda da egemenliğimizi korumamız gerekiyor.

Whatsapp güncellemesi

Kimse Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının verilerini paylaşamaz. Bunun hukuki düzenlemeye tabi tutulması gerektiği açıktır. İzinsiz data paylaşımı insan hakları ihlalidir. Önümüzdeki dönemde bununla ilgili düzenleme yapılacaktır, arkadaşlarımız çalışıyor.'

İTTİFAK-AA