Ak Parti, 3 dönem kuralını uygulayıp MV aday listelerini yeniledi. Bu iyi de oldu, hep aynı isimler artık seçmeni de yoruyordu. Ama, bazı illerde maalesef aynı MV tekrar seçilecek yerlere konuldu. Zaten, önce Sn. Cumhurbaşkanımız;  “bazı yanlışlar yapıldı” dedi, sonra MV Bülent Turan; “bazı yanlışlarımız oldu. Seçimden sonra konuşacağız” dedi. 

Elbette Ak Parti içinde görev değişikliği, TBMM Başkanlığı ve CB Kabinesi de konuşulmaya başlandı. 

Kabine, MV dışında isimlerden oluşacağı için tamamen Sn. Erdoğan’ın tercihi olacak, kimse söz sahibi olamayacaktır. 

Ama, kimler olursa olsun Sn. MV’nin, iktidar köşe yazarlarının ve Ak Parti seçmeninin alkışlarla karşılayacağı kesindir. (Örnek; Bugüne kadar, suiistimaller üzerine görevden alınan ve ortadan kaybolan Sn. Ruhsar Pekcan aleyhinde soruşturma açılmamış, tek bir makale/yazı yazılmamıştır. Ak Parti’de Sn. Erdoğan üzerine söz söylenmemekte, göreve atanan alkışlanmakta, alınan ise yok farz edilmektedir.)

TBMM  Başkanlığı için Sn. Fuat Oktay ve Sn. Numan Kurtulmuş'un isimleri geçmektedir. Ancak, Meclis tecrübesiyle Sn. Kurtulmuş’un olması beklenmektedir. 

Mustafa Şentop, İbrahim Kalın ve Hamza Dağ gibi isimlerin kabineye girebileceği konuşulmaktadır. Ki, Kalın’ın Dışişleri Bakanlığı sürpriz olmayacaktır. 

Sn. Şentop’unda Bakan olarak atanması sürpriz olmayacaktır. Ancak, özellikle –görevdeyken çok pot kıran-  Sn. Hamza Dağ konusunda iyi düşünülmelidir.

AK Parti’de ve  hükümetlerinde farklı görevlerde bulunan eski Bakan Sn. Faruk Çelik veya Bakan Sn. Süleyman Soylu'nun Grup Başkanı olarak düşünülmesi yanlış olacaktır. 

Bakanlığında ve seçim kampanyalarında çok etkisiz ve sessiz kalan Bakan Sn. Mehmet Muş'un Plan Bütçe Komisyonu Başkanı olarak düşünülmesi de yanlıştır. 

Sn. Erdoğan’ın “ekonomi ekibimizde” dediği ve 3 defa görüştüğü  Sn. Mehmet Şimşek'in ekonominin başına geçeceği iddiası; 'Ekonominin başına Cevdet Yılmaz`geçecek şeklinde değişti. Sn. Erdoğan’ın -CB Kabinesi hariç-  her daim Bakanı olan, Zaza kökenli  Sn. Cevdet Yılmaz 3 dönem kuralı gereği AK Parti'nin MV aday listesine girememişti. Bakanlıkları döneminde de imza attığı işler olmadı.

Eğer, bu isimlere yeniden yer/makam verilecek ise, o zaman gençleşmenin/yenilenmenin ne önemi olacaktır…

Elbette son karar Sn. Erdoğan’ın olacaktır….