Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşından itibaren elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim yapılacağını söyledi. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Binali Yıldırım'ın aday olması durumunda Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmesine gerek olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

"MİLLETİMİZ BİZE OY VERMEYE MECBUR DEĞİL"

Bizlere çok büyük görev düşüyor. Ana kademe çok çalışmalı, kadınlar ve gençler çok çalışmalı. Milletimizin bize oy vermeye mecbur veya mahkum olmadığını unutmamalıyız. Kendini milletin üzerinde görenin sonu CHP gibi olur. Milletimizin gözünden düşen bizim de gözümüzden düşer. Her seçimde milletimizin karşısına en doğru en ideal adaylarla çıkma gayretindeyiz. Şu ana kadar 74 il belediye başkanımızı açıkladık. Önümüzdeki günlerde şehir şehir bölge bölge açıklamaya başlıyoruz. Hedefimiz ocak sonuna kadar bu süreci tamamlamaktır. Yapmamız gereken tek şey bir AK Partili gibi davranmaktır. 31 Mart'ta AK Parti bayrağını zirveye dikeceğinize yürekten inanıyorum."

"İSTİFAYA GEREK YOK"

Erdoğan, grup toplantısının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, aday olması durumunda, görevinden istifa etmesine gerek olmadığını söyleyen Erdoğan, "Milletvekili belediye başkanı seçilinceye kadar devam eder. Seçildiği zaman istifası gerekir. Öncesinde istitifa gerekmiyor" diye konuştu. Erdoğan, İstanbul adayının 29 Aralık'ta açıklanıp açıklanmayacağına yönelik soruya "İnşallah" yanıtını verdi. Terörle mücadelenin taviz verilmeden devam edeceğini aktaran Erdoğan, "Bir gece ansızın... SİHA'larımız İHA'larımız nasıl çalışıyor hepsi ortada. Terörle mücadelede taviz yok" dedi.