Son yerel seçimle beraber yönetimi el değiştiren İstanbul talihsiz bir dönem gireceğini nerden bile bilirdi ki?  Kara günlerin başlangıçı olarak kabul edilmesi gereken bir tarih oldu artık 2019 yerel seçimleri. İstanbul şanında  Zafer` var aslında. Siyasi seçimlerde de  Zaferler` yaşamış bir büyük şehir. Refah Partisi 27 Mart 1994`te Recep Tayyip Erdoğan`la  Zafer` yaşatmıştı İstanbul`a. Hemen öncesindeki dönemde yönetim anlayışıyla adeta boynu bükülen İstanbul, güçlü ve yerinde hizmetlerle yep yeni belediyecilik anlayışıyla tanışmış oldu. Bu anlayış büyüdükçe büyüdü. Yıllar sürdü. Aslında her şey yolundayken farklı sebepler gereği belediye başkanlık koltuğu boşalınca, tehlike çanlarının çaldığı ve o boynu bükük günlere yelken açtığını bilemezdi   İstanbul!

Bu kez 2019 yerel seçimleri bir başka parti için sevinçi yere göğe sığmaz bir  Zafer` yaşattı İstanbul. Ama bu kez gün geçtikçe başkası için yaşanan  Zafer` İstanbul için  Hüsran` olmuştu. Verilen sözler, açıklanan vaadler unutulmuş, sanki tam karşı bir görüş gelmiş te bu sözlerin aksi kararlar alıyor. Yaşanan hezimetleri tekrar tekrar saymayacağım burda. Artık sağır sultan bile biliyor. Dünya duydu! 

Hem AK PArti için hem de CHP için unutulmayacak ve çook ders alınması gereken bir tarih olarak hafızalara kazındı 23 Haziran 2019. Her iki partinin de geleceklerine ve tabii ki İstanbulumuza verdiği zararı tarihe kayıt etmekten başka bir çare yok şimdi. Sonra bir fotoğraf çıktı ortaya. Aslında saklanan bir fotoğraf değildi. Ama taraftarlarına  Her telde oynadığını` açıkca gösteren bir fotoğraf olması kızdırdı, kırdı. Kazan kaynamaya başladı. E haliyle kazan kaynamaya başlarsa taşma yaşanacaktır. Taşma başladı taşlamaya döndü. Beklenmedik bir tepki görmüştü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu. Bu taşma ve taşlamanın umurunda olmadığını da açıkca beyan etmesi  Akıllı Olun` meydan okumasıyla devam etti.

Evet  Akıllı Olun` diyen İmamoğlu haklıydı. İstanbul`un kaderiyle oynayan, yaşayanlarına kahırlı günler yaşatan bir yönetimi sergileyen belediye başkanı  Beni seçmeyin, akıllı olun` mesajı veriyordu aslında. Ancak herkes taşan ve taşlayanlara odaklandı. Seçilince ayağı yerden kesilen ve verdiği sözleri, vaatleri unutan başkan İstanbulluyu  Akıllı Olmaya` davet ett adeta.

Şimdi İstanbulluya düşen bu önemli davette üzerine düşeni yapmak. Yani  Akıllı Olmak`.  Bu kadar kolay. Aklımızı hayatımız boyunca bu kadar kolay kullanamazdık herhalde.

Adam haklı

Akıllı Olun