DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de Lider Masası programında İsmail Küçükkaya ile Bengü Şap Babaeker’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve DEVA partisi lideri Ali Babacan, Sadullah Ergin'in milletvekilliği adaylığını değerlendirdi ve  “Asıl hedef CHP'yi yıpratmak” diye konuştu.

CHP’lilerin tepkisine neden olan Sadullah Ergin'in milletvekilliği adaylığını dair yaptığı değerlendirmede Ali Babacan şu ifadelere yer verdi:

“CHP YIPRATILMAYA ÇALIŞILIYOR”

“Şimdi aslında büyük resme baktığımızda bir haftadır devam eden tartıştığımızda asıl hedef Sadullah Ergin değil, Cumhuriyet Halk Partisi. CHP yıpratılmaya çalışılıyor. Burada araç Sadullah Ergin. Bu konuşulanlar 10-15 yıl öncenin konuları. Sadullah Ergin 4 denetime tabii olmuş ve tertemiz çıkmış.”

“BU ALGIYI DOĞRU BULMUYORUM”

“Bizim Sadullah Ergin üzerinden yıpratılacağımız aklımızdan bile geçmedi. Çünkü Sadullah Bey, bütün partilerle ilişkilerimizi yöneten kişi. Diğer siyasi partilerin de çok iyi tanıdığı bir isim. Bu görüşmelerde Sadullah Beyle alakalı hiçbir dönüş gelmedi bize. Partiler bizimle bir isim pazarlığı da yapmadılar. Çünkü bizim sistemimizde böyle bir şey de yok. Yaratılan bu algıyı hiç doğru bulmuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi yıpratılmaya çalışılıyor.”

“ODAĞIMIZ SEÇİMİ KAZANMAK”

“Seçimi kazanmaya mı odaklanacağız? Yoksa Erdoğan'ın önünü açacak tartışmalarla mı uğraşacağız? Odağımız seçimi kazanmak olmalı.”

İttifakgazetesi.com

Editör: Mehmet Poyraz