Türk futbolunun yazılı olmayan kurallarından biri bir takımımız rakiplerine üstünlük kurduğunda en sık tercih edilen hamle, o takımın seviyesine yükselme çabası değil çeşitli yollarla onu aşağı çekme şeklinde olur. Bu değişmez kural haliyle futbolumuzun gelişimine katkı yapmaz ama polemik meraklılarına bolca malzeme verir. Ü st üste iki şampiyonluğun ardından gerek rakipler, gerek Beşiktaş camiası tarafından epeyce yıpratılan Şenol Güneş milli takıma gitti ve şimdilik kaydıyla spekülasyonların uzağında kaldı. Gerilimden beslenenler için artık yeni bir hedef var: Son iki yılın şampiyonu Fatih Terim. Bu konuda bayrağı Fenerbahçe Başkanı Ali  Koçtaşıyor. Sayın başkan Fenerbahçe divan kuruluna hitaben yaptığı konuşmanın bir kısmını Fatih Terim eleştirisine ayırdı. Bir süre önce yaptığı açıklamanın benzerini yapan Koç isim vermeden Terim`in milli takımdan tazminat almadan gönderilmesi gerektiğini yineledi. Bu konuda daha söyleyecekleri olduğunu ifadede eden Başkan Koç, yönetici Alper Bey aracılığı ile önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapacağı konuyu şimdilik kapattı. Böyle bir açıklama olacak mı yoksa bu yapılmak istenen aba altından sopa gösterme mi önümüzdeki günlerde göreceğiz. Tazminat olayına dönecek olursak, ortada bir hukuk kararı var. Mahkeme tarafların sunduğu delilleri inceledi ve sonunda sözleşme akdinin federasyonca feshinin tazminat hakkı doğurduğu kararına vardı. Sayın Koç, mahkemenin doğru karar vermediğini mi düşünüyor bilemiyorum. Bir an için bu mahkeme yanlış karar verdi ve Terim tazminat almamalıydı diye düşünelim. Fatih Hoca aldığı tazminatın tamamını çocuk esirgeme kurumuna bağışladı. Halkın parası aziz vatanın kimsesiz çocukları için harcanacak. Bu paranın böylesi güzel bir amaçiçin harcanması hoş değil mi? Belli ki Ali bey, Fatih Terim`i kavganın içine çekmek istiyor. Bu bir strateji olabilir ancak çıkış noktası asla haklı olamayacağı bir konu. Ortada kimsesiz çocukların emrine verilen 5.5 milyon tl var. Örnek alınması gereken bir davranış söz konusu. Başkanın bu konudaki ısrarı yıpranmasından başka işe yaramaz.

Koç, konuşmasında sadece Terim`i hedef almadı. Basından gelen eleştirilere ve muhalefete 'ayağınızı denk alın' uyarısı yaptı. Koç, Gary Rodriguez transferinin söylenildiği gibi bedelsiz kiralama ve oyuncuya 2.5 milyon avro maaş ödenmesi şeklinde değil 5 milyon avro kiralık bedeli ve yıllık 4 milyon avro maaşla gerçekleştiği haberlerine 'kuşkusu olan gelsin kulübe sözleşmeyi göstereyim' şeklinde tepki gösterdi. Söylentinin kaynağı Suudi kulübü Ittihad`ın başkanının bu yönde açıklaması. Kamuoyunun bir kısmı tarafından itibar görmesinin nedeni ise kurallar gereği yapılması gereken kamuoyu aydınlatma platformu açıklamasının yapılmamış olması. Başkan, herkese sözleşmeleri gösteremeyeceğine göre iddialarını KAP bildirisi ile 'Rodriguez, kiralama bedeli olmaksızın sadece 2.5 milyon avro maaş ödenmesi şeklinde 2 yıllığına kiralanmıştır' şeklinde açıklama yapsa hem şeffaflık sağlanır hem de söylentilerin önü kesilir. Fenerbahçe aynı zamanda halka açık bir şirket olduğu için KAP açıklaması bağlayıcıdır. bey bunu yapmadan sadece kızarak bu söylentilere son veremez.

Ali Koçolumlu şeyler yapmıyor mu? Elbette yapıyor. Eljif Elmas`ın 16 milyon avroya satılması büyük başarı. Ayrıca yapılan kampanyalarla kulüp ve taraftar bütünleşmesi adına olumlu hamle. Fenerbahçe`yi başarıya tanıma adına yoğun çaba gösterdiğinin de farkındayız. Bunlar yeterince konuşulmuyor, rakip taraftarlar sosyal medyada başkanı hedef alan konu başlıkları açıyorsa, bunun sorumlusu Ali beyin yaptığı bu açıklamalar.