Futbol kitleleri bir araya getiren ve artık sporu aşmış, küresel bir gösteri halini almış durumda. Sayısı milyarları bulan izleyici kitlesine ulaşan futbol dünyasının en büyük etkileşim aldığı dönenler transfer ayı. Bu dönemlerde gazetelerin tirajları artar, televizyondaki spor programlarının izlenme oranları yükselir. Taraftarların merak içinde geçirdiği transfer ayında bütün detaylar, söylentiler sosyal medyada da büyük bir heyecan uyandırır. Roma kulübü tam da bu dönemde toplumsal farkındalık yaratacak muhteşem harika bir projeye imza attı. Missing Kids(Kayıp Çocuklar) derneğiyle ortaklaşa çalıştığı proje kapsamında yeni transferini duyururken futbolcunun fotoğrafının yanına bir tane kayıp çocuğun fotoğrafı, bilgisi, görenlerin başvurması gereken telefon numarasını ekleyen Roma kulübü, bu uygulamayı tüm transfer dönemi sürdürdü.

Farklı ülkelerde uzun süredir haber alınamayan çocukların fotoğraflarını ve görenlerin aramaları gereken numaraları paylaşıldığı kampanya kısa sürede meyvelerini vermeye başladı. Şu ana kadar dört çocuk ailesine kavuştu. Bulunan çocuklar arasında Henrikh Mkhitaryan ın transferi sırasında bilgileri verilen 13 yaşındaki Kenyalı erkek çocuk ve Chris Smalling transferinin duyurusunda bilgileri paylaşılan 8 yaşındaki Kenyalı kız çocuğu da var. Her iki çocuk diğerleri gibi ailelerine teslim edildi.

İtalyan ekibine büyük itibar kazandıran bu kampanya fikri stratejisinden sorumlu müdürü Paul Rogers`a ait. Okuduğu bir makaleden esinlenen Rogers, kayıp çocuklar için ne yapabileceğini düşünüyor ve sonunda bu kampanya ortaya çıkıyor.

Araştırmalara göre her yıl dünyada yaklaşık 1 milyon gençve çocuk kayboluyor. Bunların pek azı bulunabiliyor. Bu tür kampanyaların yaygınlaşması daha fazla çocuğun ailesine kavuşmasına yol açacaktır.

Futbolun sadece bir spor olmadığını, ulaşabildiği kitleler göz önüne alındığında ne gibi yararlı son uçlar verebildiğini bize gösteren Roma`nın bu yaptığı harika uygulamayı ya da benzerlerini ülkemizdeki kulüplerimizden de bekliyoruz!