Almanya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Polonya ve Slovakya'ya konuşlandırdığı Patriot hava savunma sistemini geri çekme kararı aldı. Savunma Bakanlığı'nın ismi açıklanmayan bir sözcüsü, Funke medya grubuna yaptığı açıklamada, Berlin'in 'sınırlı askeri kaynaklarını en iyi şekilde kullanması adına' bu kararı aldığını bildirdi.

GEÇTİĞİMİZ YIL GÖNDERİLMİŞTİ
Sözcü, iki ülkenin de Berlin'in son kararıyla ilgili olarak bilgilendirildiklerini aktardı. Polonya'nın güneydoğusundaki Lublin Voyvodalığı'na yerleştirilen iki Patriot savunma bataryasının haziran sonu itibarıyla geri çekileceği kaydedildi. Slovakya'da bulunan Patriotun ise 2023 sonu itibarıyla geri çekilmesi kararlaştırıldı. Almanya, Ukrayna'da savaşın başlamasının hemen ardından Mart 2022'de NATO'nun doğu kanadını güçlendirmek adına Slovakya'ya patriot füze savunma sistemi göndermişti.

'SINIRSIZ KAYNAĞIMIZ YOK'
Alman ordusunun envanterinde şu anda 11 Patriot bataryası bulunuyor. Bu arada Alman Parlamentosu Savunma Komitesi Başkanı Marie-Agnes Strack-Zimmermann, 'Gelişmeler ışığında koşulara göre esnek davranmamız gerekiyor. Çünkü bizim de sonsuz sayıda savunma ekipmanımız yok' dedi.

Almanya, geçtiğimiz çarşamba günü Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi ve füzeleri göndermişti.

Editör: Mehmet Köşker