Hamburg da İNTERNORGA Gastronomi ve Gıda Fuarının akabinde: Berlin, Duisburg, Hollanda nın Falkenburg, tekrar Almanya Aachen, Köln ve nihayetinde Düsseldorf PROWEİN, dünyanın en önemli Bağ Ü rünleri & Endüstrisi Fuarı ile tamamladığım, bu gezime ait mesajlarımın Ü lkemizin Kent Yöneticilerinin, Yöresel Yatırımcılarının, Turizmci, Sanayici, İşletmeci ve İş insanlarımızın dikkatini çekeceğine inanıyorum.

2 yıl aradan sonra ve normal zamanından 2 ay gecikmeli de olsa, yapılabilme başarısını yakalayan, Almanya nın en önemli, bu 2 Gastronomi ve Gıda Fuarını, Türkiye den gelerek izleyen tek 'Basın Mensubu' olmanın gururunu yaşıyorum. İftarla belirtmek isterim ki, gerek Türkiye den İDDMİB ve TUSİD üyesi, Endüstriyel Mutfak & Soğutma Sanayicilerimizin, Gıda sektör firmalarımızın, gerekse EuroTürklere ait kuruluşlarımızın başarıları, hem ülkemiz sanayinin ürünlerine, hem de Türkiye nin dünyaya sunduğu, 'Turizm İmkanlarına' fevkalade dikkat çekti.

Yine, Türkiye nin Şarapçılık ve Bağ Ü rünleri Sanayinin, dünyaya ihraçettiği: WİNE markalarının PROWEİN Fuarı katılımları, bu pazarda bizim de sözümüzün geçtiğini, ispat eder boyutta idi.

Nitekim Avrupa nın Almanya, Hollanda, Belçika ve İngiltere gibi ülkelerinin, önemli şehirlerinde Türkiye den gelen ve Avrupa da yaşayan Türk lerin açtığı ve yönettiği her türlü (yabancı mutfakları da içeren) restaurant, fastfood ve patisserie mekanlar Ü lkemizin ürettiği Lezzetlerin ve Endüstriyel Mutfak & Soğutma Sistemlerinin, Mobilya, Mefruşat, Sofra ve Mutfak Ekipmanlarının birer showroom u oluyor. Türkiye de eğitim almış Mutfak şefleri mutfakları, salon şefleri salonları başarıyla yönetiyorlar. Türkiye nin turizmine de çok faydalı olacak, hizmetler ifa ediyorlar.

Kendilerini ve işveren yatırımcıları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Selam ve sevgilerimle. @pakmanvasfi