Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum Abide Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Çorum Tayyip Erdoğan'ı çok iyi bilir tanır. 40 yıldır siyasetin içindeyiz. 40 yıldır eserlerimizle gayretlerimizle sizlerin huzurundayız. 40 senedir gece-gündüz demeden şehirlerimizi imar ve ihya etmek için ter döküyoruz. CHP'nin başındaki zat gibi Çorum'u sadece ufukta seçim sandığını görünce hatırlayanlardan olmadık. Devletimizin buraya yaptığı yatırımları inşası süren eserleri varsa eksiklikleri bizzat yerinde denetledik.

''YALANLA PEYNİR GEMİSİNİ YÜRÜTMEYE ÇALIŞMIYORUZ''

CHP'nin başındaki zat gibi yalanla peynir gemisini yürütmeye çalışmıyoruz. 17 senede ülkemizin geldiği yer ortadadır. Elbette herkes gibi bizim de eksiğimiz olmuştur. Bürokrasiye takıldığımız dönemler de yaşanmıştır. Ancak samimiyetimize gayretimize Çorumlu kardeşlerim şahittir. 82 milyon şahittir. Hepsinden önemlisi rakamlar şahittir.

''ÇORUM'A 15,5 KATRİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK''

Bugüne kadar Çorum'a 15,5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bizden önce gelenlerin böyle bir derdi oldu mu? Yok. Eğitimde 1520 adet yeni derslik inşa ettik. 81 ilin 81'inde de şu anda üniversitemiz var. Bu sene içinde Alaca'da da 250 kişi kapasiteli bir yurdu hizmete alıyoruz. 20 bin seyirci kapasiteli Çorum Stadyumu'nu da inşallah bu yıl sonuna kadar tamamlıyoruz. Artık Çorum dışa insan vermiyor tam aksine geri alıyor.

''BAY KEMAL'İ KURTARMA SANDIĞI KURMUŞLAR''

Bay Kemal şehitlere bir şey vermediniz diyor. Burada resmi ağızla konuşuyorum. Bay Kemal gibi afra tafra yapmıyoruz. Adamın ömrü yalan dolanla geçmiş. Şimdi konuşuyor yine yalan. Aldığım mahkeme kararlarını biliyorsunuz değil mi? 1,5 milyon bir aldık 1 milyon bir aldık onun bu paralarını ödemesi için CHP içerisinde bir komisyon oluşturmuşlar milletvekilleri maaşlarından ödemek suretiyle Bay Kemal'i kurtarma sandığı kurmuşlar. Çorum'un Hızlı Tren için gün saydığını çok iyi biliyorum. Çorum'un bu hayalini gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız. Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Hızlı Tren projemizin etüt çalışması devam ediyor. Bay Kemal çiftçi aç kaldı diyor. Eline diline dursun. Ben resmi rakamları veriyorum. Sen ne diyorsun gel bakayım bu rakamları burada bir açıkla. Sen Çorum'a ne verdin? Laf laf...

''HATTUŞAŞ VE ALACAHÖYÜK'ÜN TANITILMASI LAZIM''

Turizm konusunda da Çorum önemli bir potansiyel taşıyor. 4 bin yılı aşkın tarihi ile Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden Hattuşaş ve Alacahöyük'ün tanıtılması lazım.

''ALTIN TİCARETİ'' MESAJI

Altın ticaretinde Çorum'u çok farklı bir noktaya taşıyacağız. Venezuela'ya yaptığımız ziyaretin ardından Sayın Maduro'nun yardımcısı ülkemize geldi ve burada incelemelerde bulundu. Başkan Yardımcısı bana Çorum sanayisinden, Çorumlu kardeşlerimin başarısından sitayişle bahsetti. İnşallah altın ticaretinde de Çorum'u çok farklı bir noktaya taşıyacağız.

''ARALARINDA ÇORUM'UN DA BULUNDUĞU 20 İLİMİZİ PİLOT BÖLGE OLARAK BELİRLEDİK''

Çıkmış Bay Kemal Türkiye yeniden IMF'ye muhtaç olacak diyor. Bay Kemal 2013 mayıs ayında bütün borçlarımızı ödedik IMF ile olan bağlarımızı kopardık. Nereden nereye? CHP... Bunlar sadece engeller. Bunların 3 vasfı vardır; çöp çukur çamur. CHP budur. Ülkemizin kenevir üretim hacmini artırma için karar aldık. Artık naylon poşet kullanmayacağız. Kenevir tarımını ve üretimini artırırken aynı şekilde sanayisinin de kurulmasına öncelik vereceğiz. Aralarında Çorum'un da bulunduğu 20 ilimizi pilot bölge olarak belirledik"