VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile 3-3 berabere kaldıkları maçta aldıkları bir puanın önemli olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan İtalyan teknik adam, büyük bir takımla maç yaptıklarını belirterek, 'Zor olacağını biliyorduk. Bu atmosferde 3 gol bulmak kolay değil. Özellikle ilk yarıda iyi bir maç çıkardık. İstediğimiz pozitif futbolu sahaya yansıttık. Pozisyonlara girdik ve bunları değerlendirdik. İkinci yarı Galatasaray'ın baskısından dolayı oyuncularım biraz çekindi. Biraz pasif orada kaldık, uzun toplara başvurduk. Orada 3-1'den dönüş oldu. Yine buradan önemli bir puan aldığımızı düşünüyorum. İyi mücadele ettik ve sonunu getirdik.' diye konuştu.

Golcü futbolcuları Mbaye Diagne'nin bugün verilen görevleri başarıyla yaptığını aktaran Pirlo, bugün saha kenarında hakemlere gösterdiği tepkilerle ilgili olarak, 'Bu olayların üstüne çok gitmek istemiyorum. Maç bitti, yapılacak bir şey yok. Değiştiremeyiz. Ancak bu tip statlarda oynamak zor. Biz daha az seyircili statlarda oynuyoruz. Burada oyuncularıma da sesimi duyurmam lazım.' ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da oynayan vatandaşı Nicolo Zaniolo'nun zamana ihtiyacı olduğunu aktaran Pirlo, 'Zaniolo yeni geldi, alışma süreci olacak. İyi ve önemli bir oyuncu. İyi bir başlangıç yaptı. Daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum.' şeklinde görüş belirtti.

İtalyan teknik adam, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'nin maçta kullandığı ve kaçırdığı 'Panenka penaltısı' ile ilgili soruya, 'Biz herkesi analiz ediyoruz. Kendisinin bunu denediğini biliyorduk. Kaleci departmanımıza bunu söylemiştik. Bunun da meyvesini aldık.' yanıtını verdi.  (AA)

Kaynak: aa