Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Alman ekibi, 18 yaşındaki oyuncu için sarı-lacivertli yönetim ile girişimlerini hızlandırmış durumda. Hollanda'dan Ajax, İspanya'dan Real Sociedad, Arda Güler ile ilgilenen diğer takımlar. Dortmund ise Jude Bellingham'ın satışından sonra bir hamle yapacak. 

Arda Güler'in 1500 dakikayı dolduramazsa 5 milyon euro olan serbest kalma maddesi devre dışı bırakılıyor. Taraflar arası sözlü anlaşma yapıldı. Arda'nın şu an 1216 dakikası var. 1500'ü geçerse 17.5 milyon euro olacak serbest kalma maddesinin de devre dışı kalması için prensip anlaşması sağlandı. 

Başkan Ali Koç'un talebiyle Arda'nın ailesiyle görüşüp anlaşan Fenerbahçe yönetiminin kısa süre sonra sözleşmeyi güncelleyeceği bildirildi. 

Arda, bu sezon 31 karşılaşmada görev aldı. Genç yetenek, bu süre içinde 6 gol, 5 asistlik performans sergileyerek takımına skor katkısında bulundu. Arda Güler, milli takım formasını da 2 kere giyme başarısı gösterdi. 

Genç yıldızın güncel piyasa değeri 11 milyon euro olarak gösteriliyor. Arda Güler, bu sezonun başından itibaren özel antrenmanlar yaparak hazırlanıyor. Genç oyuncu bu konuda geniş bir antrenör kadrosu oluşturdu.

ittifakgazetesi.com

Editör: Onurcan Şimşek