Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Ocak'ta açıkladığı seçim tarihi  yani 14 Mayıs; HORECA dediğimiz 'Ev dışı tüketim sektörünün`hem tedarikçilerin de, hem de yeme içme mekanlarında tatlı bir heyecan başlatmıştı.
Öyle ya, 22 Mart'ta tüm Müslüman Alemine olduğu gibi, ülkemize de RAMAZAN gelecek, Hotellerde ve geniş Restaurant mekanlarında, özellikle de: Politikacıların, parti teşkilatlarının 'Şaşaalı İftar Yemekleri`başlayacaktı.
İftarlar dolayısıyla buluşulacak, zaman el verdiğince takdimler, tanıtımlar, propagandalar yapılacaktı.
Tedarikçiler bu talepleri karşılamak için, yurt içinden ve dışından gerekli gıda ürünlerini toplamaya,  otel ve restaurantlar mutfaklarının eksiklerini tamamlamaya, mutfak ve salon personeli yeni Üniformalarını kuşanmaya hazırlanırken;
Maalesef 6 Şubat sabaha karşı, 11 büyük ilimizde meydana gelen 'Asrın Felaketi', yıkılan on binlerce bina ve iş yerin yerinin altında kalarak' zengin fakir, yaşlı genç, kadın erkek, demeden kaybettiğimiz 50 binin üzerinde insanımıza, ve yüz binleri bulan yaralı vatandaşımıza mal oldu.
20 binin üzerinde (4.3 5.3) devam eden artçı sarsıntılar dolayısıyla, gerilemeyen evlerde kalan eşyalarını paralarını ve anılarını yitiren vatandaşlarımızı, akabinde bir de 'Sel Felaketi`vurdu.
Tüm ülkemizdeki ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın, 'Kocaman Yürekleri`ve 'Devletimizin Güçlü Eli`ile birleşti.
Herkesin yardımlarıyla katıldığı bu milli seferberlikte, askerimizle memurumuzla her meslekten gönüllü ve görevlilerimizle bütünleşti.
Hemen çadır ve konteyner kentler kuruldu ve geçen hafta sonu itibariyle;
Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımızın  yoğun gayret ve katkılarıyla kalıcı konutların projeleri yapıldı,  yerleri tespit edildi ve hamdolsun temelleri de atıldı, inşaatları başladı.
Şimdi gelelim zurna'nın 'ZIRT`dediği deliğine. 22 Ocak'ta, her yıl ki sıradan 'İftar Yemeklerinin`ötesinde 'Turizm ve Gastronomi Sektörlerince`Ümit edilen, bu sektörlere sadece Büyük Şehirlerde değil, yurdun her köşesinde kasaba ve köylere kadar daha geniş iş ve gelir hacmi sunacak olan 'Seçim Propagandaları`ağırlıklı iftar yemekleri, salonlardan çadırlara kaydı.
Salonlardaki, sazlı sözlü, sahur vaktine kadar süren 'Ramazan Eğlenceleri`ve toplantılar 'Milli yasımız`dolayısıyla iptal edildi.
HORECA Sektöründe ciddi bir boşluk ve kayıp ister istemez oluştu.
'Allah beterinden korusun`diyelim ve yeni umutlara ve ufuklara doğru, milletçe bir ve bütün olarak yürüyelim.
Bu yıl güzel bir 'TURİZM BAHARI`bekliyoruz.
Yaz sezonunda, insallah sadece Turizm Kentlerinde değil, kıyı köşe tüm Hotel ve Restaurantlarımızın dopdolu olacağı, topraklarımızdan nefis lezzetlerin fışkıracağı bir sezon ümit ediyoruz.
Selam ve sevgilerimle,
@akmanvasfi