`height=

Evet, Türkiye turizmi gastronomi ustaları, çırak ile usta cheflerden oluşan binlerce gönüllü, deprem bölgesindeki depremzedelere hizmet etmek için seferber oldu. Türkiye'de bulunan; İstanbul Turizm Aşçılar Derneği ile aşçılar federasyonları, aşçılar dernekleri ve aşçılar konfederasyonlarına bağlı binlerce gönüllü, tek yürek olarak 10 ilimize görev dağılımı yaptı. 

`height=

GÜNLÜK 1 MİLYON KİŞİLİK YEMEK PİŞİREN USTALAR

Evet, tüm Türkiye tek yürek olarak yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. 
Kimin elinde ne varsa yardımcı olmaya çalışıyoruz, gıda firmaları, esnaflar herkes katkıda bulunuyorlar. 

`height=

BU ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ DEĞİL HEPİMİZİN YÜREĞİNİ YAKTI 

6 Şubat'ta yaşanan peş peşe 2 büyük deprem 10 ilimizi vurdu. Maalesef büyük can kaybı yaşıyoruz.  Allah bidaha yaşatmasın.   

`height=

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR   

Bu hepimizin acısı. Bu acının rengi, dini, ırkı, partisi yok. Yaraları sarma zamanı. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Elimizden gelen her türlü desteği yapmaya gayret edelim. Bir çift çorap bile kıymetli. Tüm yardım sever dostlarımıza açık duyurumuzdur. 

Ülkemizde yaşadığımız bu büyük afetin yaralarını sarmak için tüm kurum-kuruluşlar, tüm emekçiler az çok demeden seferber olmalıyız. 
Bu felaketler bizi birbirimize kenetlendi, tek yürek tek acı. Bu hepimizin acısı. 

`height=

GELİN HEP BİRLİKTE YARDIM KAMPANYASI OLUŞTURALIM  

Tüm emekçilere yürekten teşekkür ediyor ve bu kampanyada yer almalarını, birer maaşlarını veya fitre-zekatlarını depremzedelere bağışlamaya davet ediyorum. Tüm meslektaşlarımızı, tüm kurumlarımızı, tüm STK'larımızı bu felaketin yaralarını sarmaya davet edelim. Kimse aşsız, evsiz, barksız kalmayacak şekilde yardımlara devam edelim lütfen. 

`height=

BU FELAKETE, BETONLARA SIKIŞAN MİNİK BEDENLERİ GÜRDÜKÇE KALBİMİZ SIKIŞIYOR 

Edirne'den Kars'a, tüm ülkenin kalbi deprem bölgesinde. Allah'ım! Bizi gece ve gündüzün belalarından muhafaza eyle. Allah'ım, Bizi, yer ve göğün belalarından muhafaza eyle. Allah'ım, bizi güneş ve ayın belalarından muhafaza eyle. Allah'ım, bizi din ve dünya belalarından muhafaza eyle. Allah'ım, bizi tufan ve tüm hastalıklardan muhafaza eyle. Allah'ım, bizi cin ve insanlardan gelen belalardan muhafaza eyle. Ya Rabbi! Bizi zalimlerden gelen tüm belalardan muhafaza eyle. Allah'ım, rahmetinle hayırdan ve hayırlı şeylerden çok çok ver bize, ya Er-Rahma ve Er Rahim'in.. Allah'ım, enkaz altında olan kardeşlerimizi hafiz isminle onları selamete çıkar. Vefat eden kardeşlerimizin ailelerine ve sevenlerine sabırlar ihsan eyle. Evsiz kalan kardeşlerimizin üzerine metanet yağdır. Amin amin ya Rabbel Âlemin..

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) olarak, aşağıda görülen 10 afet ilinde 34 sahra mutfağı kurduk. Federasyonumuza bağlı derneklerimize üye 518 şefimizle, stickerlarda adlarını gördüğünüz destekçilerimizin katkılarıyla, 3 milyon roll ekmek, 419.000 porsiyon yemek çıkarıp dağıttık . Bu yemekler, görevli ve gönüllulere de dağıtıldı. Yemek porsiyonlarımızı bir milyona çıkarmayı hedefliyoruz. 

`height=