80 li yılların başında tanıdım, 2018 de kaybettiğimiz değerli 'Teknik Adam' HASAN BASRİ BOZKURT u.
Türkiye nin, Yerli ve Milli İş Makinalarını, Ekskavatörlerini, Loaderlerini yapmaya azmetmişti.
Traktörlerin önüne, kepçe takarak Ankara da başladı bu işe. Kendine, milletine güveniyor, Allah a inanıyordu, başaracaktı ve başardı.
Türkiye nin ilk Yerli ve Milli İş Makinası HİDROMEK Markasını yarattı ve bu gururu milletimize yaşattı.
O yıllarda yayınladığım İNŞAAT DÜ NYASI Dergimde, yıllarca yazdım sevgili kardeşimin başarılarını, yayınladım HİDROMEK ilanlarını.
Yurt içinde ve dışındaki iş ve inşaat makineleri fuarlarında, birlikte sergiledik o güzelim HİDROMEKLERİ.
Amerikan, Japon, Alman ve diğer ülke Ekskavatörlerine, Loaderlerine kafa tutan, Türkiye nin İş ve İnşaat Makineleri teknolojisinin ürünü: HİDROMEKLERİ.
Bir 'Ağır İş Makinesi'   markası doğdu ve sanayii kuruldu Türkiye de.
HİDROMEKLER yerliydi, milliydi, hesaplıydı, üreticisi belli ve hemen yanı başımızdaydı.
Kısa sürede, kalkınan ve büyüyen Türkiye nin, Resmi ve Özel müteahitlerinin,   yatırımcılarının önceliği ve gözbebeği oldu HİDROMEKLER.
Hey gidi günler hey, işte bu HİDROMEKLER, şimdi sadece ülkemizde değil, tüm dünyada birçok ülkede kullanılıyor. Onlarla yollar açılıyor, barajlar, havaalanları, sulama tesisleri yapılıyor, şehirler kuruluyor ve hayatlar kurtarılıyor.
TV lerde yayınlanan 'Asrın Felaketi' haberlerinde gördük, her şehirde ve her enkaz başında HİDROMEKLER görevdeydiler.
Yıllardır resmi ve özel inşaat kuruluşlarının ilk tercihi olan, bu Ekskavatörleri böylesi kutsal bir işin başında görmek beni gerçekten çok duygulandırdı, 40 sene öncesine götürdü.
Ne oteller,   hastaneler,   okullar, avm ler, konut sitelerinin temelleri açılmadı ki, onlarla.
Ne yollar, barajlar, kanallar, tüneller, havaalanları, limanlar yapılmadı ki, onlarla. 
Bugün de, felaketi yaşayan 10 ilimizin hemen hepsinde kullanılıyor ve hayatlar kurtarılıyor HİDROMEKLERLE, enkazlar kaldırılıyor, tüneller açılıyor, mucize kurtuluşlar yaşanıyor HİDROMEKLERLE.
Allah senden razı olsun, sevgili kardeşim nur içinde yat. Çocukların ve yetiştirdiğin elemanların sürdürüyor ve geliştiriyor, tonlarca ağırlıktaki bu muhteşem HİDROMEKLERİN yeni modellerini, hem kendilerini, hemde yedek parçalarını üretiyorlar, ihracatını da yapıyorlar.
Allah yardımcıları olsun, milletimize de böyle bir felaketi bir daha göstermesin, inşallah. 
Okurlarım bilirler, ben Gastronomiye, Turizm den geçtim. Oraya da İnşaat dan geldim.
Çünkü Bu üçbüyük sektör, birbirine organik olarak bağlıdır.
İlerideki bir yazımda da, onu anlatacağım.
Selam ve sevgilerimle,
@pakmanvasfi

 

ASRIN FELAKETİ, 'LEZZET DİYARLARIMIZI' VURDU!

ASRIN FELAKETİNİ YAŞAYAN İLLERİMİZ YENİDEN İNŞA EDİLECEK, LEZZET MEKANLARIMIZIN SÖNEN OCAKLARI YENİDEN YAKILACAK, 

Milletimiz asildir, merhametlidir, cömerttir, fedakardır ve inançlıdır. Devletimiz güçlüdür, şefkatlidir, cömerttir, saygındır ve yapıcıdır.

`src=

Yıkılan şehirlerimiz
Yeniden ve en kısa sürede, deprem koşullarına uygun, akıllı binalar olarak,   dayanıklı ve modern yapı teknolojileriyle inşa edilecek. 
Tarihiyle, turizmiyle, sanayisiyle, bereketli toprakları ve lezzetli yemekleriyle bölgesinin ve dünyanın gözdesi olan, Akdeniz Bölgemizden: ADANA, OSMANİYE, HATAY ve KAHRAMANMARAŞ,

`height=

Doğu Anadolu Bölgemizden: MALATYA, Güneydoğu Anadolu Bölgemizden GAZİANTEP, ŞANLIURFA, KİLİS, ADIYAMAN ve DİYARBAKIR kentlerimiz bilindiği gibi ülkemizin LEZZET DİYARLARIDIR ve buralarda binlerce LEZZET MEKANI dediğimiz: Ü nleri Türkiye yi saran ve dünyaca bilinen KEBAPÇILARIN, CİĞERCİLERİN, KÜ ŞNEMECİLERİN, KELLE PAÇACILARIN,   LAHMACUNCULARIN, ÇİĞ KÖFTECİLERİN ve BAKLAVACILARIN olduğu, LEZZET ERBABI kişilerin yaşadığı, çalıştığı ve ülkemizin ekonomik hayatına katkı sağlayan insanların memleketleridir.

`height=

Detaylarını günlerdir ajanslardan, sosyal medyadan, TV ve gazetelerden öğrendiğimiz konulara kısaca değinmek gerekirse: Devletimizin resmi 'Arama Kurtarma Kuruluşu AFAD' ile yerli ve yabancı 160 binin üzerinde, Profesyonel Kurtarma Elemanının görev aldığı yerlerde, canla başla, gece gündüz demeden çalışıp, mucizeler yarattıklarına, milletimiz ve tüm dünya şahit oldu.
Minnettarız ve duacılarıyız, sağolsunlar, varolsunlar.
Milletimiz ve Devletimiz, bir ve bütün olarak, maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, bu 'Acı süreci' başarıyla yönettiler.
Gerçekten 'ASRIN FELAKETİ' olarak adlandırılan ve dünya üzerinde bu kadar büyüğünün görülmediği öğrenilen,   'Hareket-i Arz' olayını anlamak ve anlatmak çok zor.
Yerlisi ve misafirleriyle birlikte: 15 milyona yakın bir nüfusun yaşadığı, 500 km.lik bir alanda ve yeryüzüne çok yakın bir mesafede, Kahramanmaraş ın Pazarcık ilçesinde, 6 Şubat günü, saat 04.17 de meydana gelen 7.7 lik ilk depremin ardından, saat 13.24 de Elbistan ilçesindeki 7.6 lık ikinci deprem, uzun sürelerinin yanısıra 2000 den fazla artçıları ile de dikkat çekti.
Bu devrem felaketi Kış mevsiminde ve gecenin en derin saatlerinde meydana gelmesi, binaları yıkıp asfaltları kırması, demiryollarını büküp tarlaları ve bahçeleri 30-40 m. derinliklerde yarması ile dünya tarihinde bir ilk oldu.
Bu devrem Sadece 10 ilimizin ilçe merkezlerinde, verilen bilgilere göre 10 günde 30 binin üzerinde can kaybına ve 80 binin üzerinde yaralının oluşmasına sebep oldu.
Yine yapılan tespitlere göre 20 binin üzerinde bina 60 binin üzerinde bağımsız bölümü yıktı, yaklaşık aynı miktarlarda da yıkılması gereken ağır hasarlı binalar oluşturdu. 
Ü lkemizin, yaralarını kısa sürede saracağına, buralarda yepyeni dünya kentleri yaratacağına inanıyoruz. 
'Başımız sağ olsun' diyor, hayatını kaybedenlere Allah tan rahmet, kalanlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

DÜ NYA MARKETÇİLERİ,   TEDARİKÇİLERİYLE   'EUROSHOP 2023' DÜ SSELDORFDA BULUŞACAK!

Market yatırımcı ve yöneticileri, tasarımcı ve tedarikçileri, raf, teşhir ve soğutma sanayicileri ile bu gruplara ulaşmak isteyen Teknik & Elektronik üreticileri, Gıda & Temizlik ürünleri imalatçı, ihracatçı ve toptancılarının, Avrupa daki en büyük buluşması: 'EUROSHOP 2023', 26 Şubat - 2 Mart günleri arasında Düsseldorf Messe de gerçekleşecek.

`height=

Avrupa, Asya ve Afrika nın en büyük GASTRONOMİK etkinliklerinden biri olan EUROSHOP 2023 te, 56 ülkeden 1700 katılımcı kuruluş, MARKETÇİLERE, GIDA DEPOLAMA KURULUŞLARINA ve HALLERDEKİ TEDARİKÇİ ESNAFINA ürünlerini sergileyecek, fikirlerini ve yeniliklerini gösterecek.
EUROSHOP 2023 te bu yıl, Dünya Genelinden: Mağaza düzenleme, tasarımı ve görsel mağazacılık konusunda 414,   Perakende teknolojisinde 645, Perakende pazarlamasında 304, Soğutma alanında 223, Fuar ve etkinlik pazarlamasında 163, Aydınlatmada 138, Malzemeler ve yüzeylerde 102, Yemek ve servis ekipmanları konusunda 88, Enerji yönetimi, bina teknolojisi ve çevre mühendisliğinde 50, Genel servislerde ise 37 kuruluş katılımcı yer alacak.
Fuarda, perakende teknolojisi bağlantılı, perakende aşamaları, mağaza tasarım ve donanımı, kasap, kuruyemiş, tatlı, meyve-sebze, fırın-unlu mamul, dondurulmuş gıdalar ve aksesuarları gibi ürünlerdeki, elektronik ve teknolojik yenilikler görücüye çıkarken, perakende sektörüne imalat, ithalat ve toptan ticareti ile katkı sağlayan kuruluşlar da, müşterileri olan veya ileride olmasını arzu ettikleri Market Yatırımcı ve Yöneticileriyle buluşacaklar.
Perakende sektörü hızla gelişen, ulusal, discount ve yerel Marketlerinin, tüm yurda yayıldığı ülkemizden, konuyla ilgili STK lar: İDDMİB, İSKİD kuruluşları ile 136 özel firma da, bu fuara katılacak.

`src=
Firmalarımızın birçoğu, halen Avrupa ve dünya ülkelerine ürünlerini ihraçetmekte ve servis hizmeti de vermekteler.
Avrupa daki ETNO MARKETLERİN ve Hallerdeki toptancıların çoğunun da, Türkiye kökenli EUROTÜ RK GİRİŞİMCİLER olduğu gerçeğini de, unutmamak gerekir.
Hatta bu kuruluşlardan Bursa merkezli, Almanya nın Köln kentinde de SHOWROOM u bulunan 'Ü ÇGE Mağaza Ekipmanları A.Ş.' Konusunda dünya liderleri arasındadır.
Çok yakın bir zamanda ve gençyaşta kaybettiğimiz Ü ÇGE nin kurucusu ve beyni olan, değerli kardeşim Gökçin Aras a, Allah tan rahmet diliyorum.
Oğlu, kuruluşun CEO su Can Aras tan Türk ve dünya Marketlerinin 'Olmazsa olmaz' ürünlerini, Yerli ve Milli olarak üreten Ü ÇGE Holdingin yeni ürünü: Yazılımı, dizaynı ve işleyişiyle mükemmel olan, 'ŞİŞE DEPOZİTO İADE OTOMATININ' dünya lansmanın da bu fuarda yapılacağını öğrendim, gurur duydum.
Ü ÇGE, market kurulum ürünleri olan ve gıda depolama yerlerinde kullanılan raf sistemleri ve taze gıda reyonları, kasa altlığı gibi ürünleri, seri olarak Bursa daki 80.000 m2 lik fabrikasında üretmektedir.

`height=
Ayrıca, elektronik, butik, spor, sağlık, kozmetik, eczane ve yapı marketleri gibi mekanların da tasarımı ile kullanılacak ürünlerini imal edebilmekte ve bu sebeple, perakende sektöründe birçok ulusal ve global markanın da tercihi olmakta.
Ü rünleri, dünyada ve Avrupa da kullanılan Ü ÇGE, bu büyük   fuarın da GÜ MÜ Ş SPONSORU olmuş.
Yine, bu fuarın katılımcıları arasında, ülkemizin konusunda lider kuruluşları: OMAKE End.Mutf. ALASKA Soğutma, N DUSTRİO Mutf. Soğutma, KAPLANLAR Soğutma, ÇAĞLAYAN Soğutma, RAFTÜ RK Sistemleri, DİKTAŞ Soğutma, AVALUKS Aydınlatma, FRENOKS End. Soğutma, EFE Market Ekipmanları ile   EVİNOKS Servis Ekipmanları gibi ünlü ve güçlü markalar da bulunmakta.
Bu kuruluşlarımızı,   önümüzdeki hafta daha detaylı olarak tanıtacağız.

 

'SUNTAT FOOD'   EUROTÜ RKLERLE, YARDIM SEFERBERLİĞİNDE

Almanya da, uzun yıllardır perakende sektörüne Türkiye den ve dünyanın birçok yerinden, Gıda ve İhtiyaçmalzemeleri temin ederek, geniş dağıtım filosu ve birçok kent merkezindeki depoları vasıtasıyla ulaştıran Mustafa Baklan, ticari ve sosyal faaliyetleri ile Avrupa daki herkes tarafından sevilen ve sayılan, Türk kökenli bir iş adamıdır.
Tanımış olmaktan gurur duyduğum sayın Baklan, 'ASRIN FELAKETİNİ' yaşayan ülkemize, Almanya da bizzat koordine ederek ve katılarak yaptığı yardım çalışmalarıyla ilgili olarak öncelikle  

`height=

Türkiye de yaşanan büyük deprem felaketi sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah tan rahmet, geride kalanlara sabır ve yaralılara şifa diledi.
DTİ/Türk Alman İş ve Eğitim Enstitüsü, TİD/Rhein Neckar Türk İşverenler Derneği, SUNTAT Eğitim Köprüsü Vakfı, TOAB/Mannheim ve Çevresi Türk Okul Aile Birlikleri Konseyi ve SUNTAT FOOD GmbH Yönetim Kurulları Başkanı olan Mustafa Baklan sözlerine devamla:
'Bu STK larımızla beraber yürüttüğümüz, Deprem Bölgesine Yardım Kampanyamızla   Malzemeleri acil olarak deprem bölgelerine ulaştırıldık. Avrupa da, şirketlerimize ve derneklerimize duyulan güvenden dolayı, böyle bir kampanyaya önderlik ediyor ve bize güvendikler için tüm yardım severlerimize teşekkür ediyoruz.

`height=

Yardım araçlarımızla, Çorum, Manisa ve Turgutlu   depolarımızdan: Gıda, temizlik ve diğer ihtiyaçmalzemeleri bölgeye gidiyor.
Almanya dan ise sadece maddi yardımlar ile tıbbi malzeme ve hijyenik ürünler gönderiyoruz. 
Ayrıca, enerjimizi, paramızı ve düşüncelerimizi önümüzdeki günlere saklamanın da, gerekli olduğunu   düşünüyoruz.
İlerde, bu depremde zarar gören insanların protez, ortez malzemelerine, rehabilitasyon merkezlerine, yürüme araçlarına, yuva ve bakım evlerine daha çok ihtiyaçolacaktır. Kişisel hareket etmek yerine, büyük organizasyonlar ile hareket etmek daha yerinde olacaktır.
Hep beraber kenetlenerek, bu zor günleri aşacağız' dedi.

`height=