Sinan Oğan 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi öncesinde 100 bin imzaya ulaşarak Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazandı. Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan'ın hayatı, eğitimi ve siyasi kariyeri merak ediliyor. Peki Sİnan Oğan kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte Sinan Oğan hakkında detaylar...

6422db42470a9b20ec09eaa8

Sinan Oğan kimdir?

Sinan Oğan 1 Eylül 1967'de Azerbaycan Türkü bir ailenin çocuğu olarak Iğdır Melekli'de dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Ardından Marmara Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine devam etti.

Akademik Kariyeri ve Aldığı Görevler

Doktora çalışmasını Moskova Devlet Uluşlararası İlişkiler Üniversitesinde (MGİMO) yaptı.

İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilen Oğan, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi olarak görev yaptı. bunun yanı sıra Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev aldı.

TİKA Azerbaycan Temsilciliği yaptı. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmalar Masası Başkanlığı yaptı. Yayınlanmış 3 kitabı ve 500'ü aşkın makalesi vardır.

Screenshot_6-8

İnterpress Media Takip Merkezi tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberler Türkiye'de televizyon ekranlarından en fazla görünen isimler arasında yer aldı.

2011 Türkiye geneli seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Iğdır milletvekili seçildi.Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlemantolararası Dostluk Drupları Üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlemantolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteridir.

26 Ağustos 2015'te MHP'den ihraç edildi. Açtığı davayı kazanarak MHP'ye geri döndü. 10 Mart 2017'de birkaç milletvekili ile tekrar MHP'den ihraç edildi.

Aldığı Ödüller

Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından 'Devlet Nişanı' ile ödüllendirilen Sinan Oğan; Milliyet gazetesi 'Sosyal Bilimler', Marmara Üniversitesi 'Akademik Üstün Başarı', Ekoavrasya Derneği 'Türk Dünyasına Hizmet' ödüllerine de layık görüldü.

İttifakgazetesi.com

Editör: Melek Aydın