2019 yılı boyunca sanat ve kültür etkinlikleriyle anılmak istenen Ataşehir’de Ocak ayı boyunca; '3. Ataşehir Klasik Müzik Festivali', Nazım Hikmet Ran’ın 117. Doğum Günü Anma Etkinliği, tiyatro oyunları, söyleşiler ve konserler Ataşehirli sanatseverleri bekliyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Ataşehir Klasik Müzik Festivali ile müzikseverler 4-12 Ocak tarihleri arasında klasik müziğin özel eserlerini dinleme şansına sahip olacak. Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde düzenlenecek festivalin bu yılki konukları; Ametist Klarnet Beşlisi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Nüans, İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı ve Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası. Ataşehir Belediyesi, Usta Şair Nazım Hikmet Ran’ın 117. doğum yıldönümü nedeniyle 6 Ocak Pazar günü saat 15.00'da Enver Aysever ile 'Tepeden Tırnağa Nazım Hikmet' isimli bir söyleşi programı Neşet Ertaş Kültürevi'nde düzenleyecek. Etkinliklerin tiyatro bölümü kapsamında Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından 'Sus-Anlar' isimli oyun 10 Ocak Perşembe günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. 25 Ocak Cuma günü ise AFS Tiyatro tarafından 'Bu Nasıl Aile?!' isimli oyun sahnelenecek.

Çocuklar için tiyatro ve atölyeler

Nokta Çocuk Tiyatrosu’nun çocuklara özel olarak hazırladığı 'Sakıncısss!' isimli oyun 6 Ocak Pazar günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde seyircisiyle buluşacak. 13 Ocak Pazar günü 'Cimcime' isimli oyun Mavi Kumpanya oyuncuları tarafından MSKM Halit Akçetepe Sahnesi'nde gösterilecek. Ülkemizin ilk oyun müzesi olma özelliğine sahip Düştepe Oyun Müzesi'nde hafta sonları çocuklar için hazırlanan etkinliklerde ise 5 Ocak Cumartesi günü iki seans şeklinde 'Çorap Bebek' atölyesi yapılacak. 12 Ocak Cumartesi günü 'Ailem İle İlk Baskı' isimli atölyede ise çocuklar aileleriyle birlikte zaman geçirme fırsatı yakalayacak.

Yetişkinler için söyleşiler

2019 yılında da sanatçı ve okurlar arasında köprü kuran Ataşehir Belediyesi bu kapsamda Doğu Yücel, Yiğit Değer Bengi, Işıl Beril Tetik, Yankı Enki, Egemen Tokatlıoğlu’nun yer aldığı 'Türk Dizi ve Filmlerinde Fantastik ve Korku Mümkün Mü?' isimli söyleşi programıyla 13 Ocak Pazar günü Ferhatpaşa Gençlik Merkezi’nde katılımcıları bekliyor. 'MSKM’de Edebiyat Akşamları' kapsamında Erkan Irmak 'Beyaz Kale'nin Duvarlarının Ardı' isimli söyleşisiyle 18 Ocak Cuma günü okurlarıyla buluşacak.

Seminer ve Sergiler sanatseverleri bekliyor

3 - 9 Ocak tarihleri arasında 'Bizim Kadınlarımız' Firuzan Özen Resim Sergisi Cemal Süreya Etkinlik Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverleri bekliyor. 5 Ocak Cumartesi günü MSKM Galeride açılışının yapılacağı 'Işığın İzi' isimli fotoğraf sergisi 13 Ocak gününde kadar ziyaretçilerine açık olacak. Gürkan Ergin ve Erkan Konyar 12 Ocak Cumartesi günü 'Eskiçağda Anadolu / 1. Bin Yılda Doğu ve Batı Dünyası' isimli seminerle Ataşehirlilerle buluşacak.

Ocak ayı TSM Konserleri

Ataşehir Belediyesi’nin salon tahsis protokolü kapsamında gerçekleştirdiği salon kiralama etkinliklerinin konserler bölümünde 3 Ocak Perşembe akşamı Şef Mehmet Özkaya yönetiminde Mehmet Özkaya Türk Müziği Korosu tarafından 'Sadettin Kaynak Besteleri' seslendirilecek. 8 Ocak Salı günü Mevlana Eğitim ve Kültür Derneği TSM Korosu 'Dünden Bugüne Suzinak’tan Nihavend’e' isimli konserle müzikseverleri MSKM’ye davet ediyor. Fatoş Koçarslan Türk Sanat Müziği Korosu ise 17 Ocak Perşembe günü MSKM sahnesinde müzikseverlere bir konser programı sunacak.

Bilgiler:

*Etkinlik biletlerini, ilgili birim gişelerinden haftanın her günü 10.00 - 20.00 saatleri arasında temin edebilirsiniz.

*Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır. (Belediyenin kendi düzenlediği etkinlikler için geçerlidir.)

*Programda belirtilen ‘‘Özel Organizasyon’’ ifadesi, Ataşehir Belediyesi’nin salon tahsis protokolü kapsamında gerçekleştirdiği salon kiralama etkinlikleridir