Denizden, tarladan, bağdan, bahçeden gelen lezzetlerimizin:  kaynağında temin edilerek Tüm geçerli belge ve sertifikaları ile yetiştirilmiş, toplanmış,  temizlenmiş, modern tesislerimizde dondurulmuş, kurutulmuş veya taze olarak, hatta işlenmiş ve pişirilmiş olarak, daha da öteye: Yine el değmeden ve hijyenik ortamlarda Mikrodalga cihazina, tavaya, tencereye, ızgaraya, fırına hazırlanmış, uygun 'Ambalajlar' içinde ve yine Soğutuculu, son teknoloji donanımlı, son model TIR larla verdiğimiz LOJİSTİK hizmetle AVRUPA başta olmak üzere, diğer gelişmiş dünya ülkelerinin MARKET ve SOFRALARINA sunabiliyoruz.
Artık, daha önce de yazdığım gibi Avrupa Büyük Şehir HALLERİNDE, esnafın çoğu Türkiye kökenli. Bu şehirlerde, Avrupalı Türklere ait, yüzlerce 'Türk Marketi' hatta, zincir marketleri var. Avrupa nın göbeği,  Frankfurt ta: Avrupa da 50.000 civarında,  Market, Horeca ve Catering noktasına, sahip olduğu: Yüzlerce TIR, kamyon, küçük ve büyük ticari araçlar ile, Türkiye ağırlıklı tüm dünyadan ithal ettiği, birçoğunu kendi PRİVATE LABEL markaları ile ürettirip,  paketletip, 'SUNTAT FOOD' markası ile (Ü stelik bu markalarına, Avrupa nın ITQI Ü stün Lezzet Ödülü nü alarak) AB Ü lkelerine dağıtan: BLG Kardeşler GmbH. firması ve Y.K.Bşk. çok değerli kardeşim MUSTAFA BAKLAN gibi 'Türk Gastroherolarımız' var.
Türkiye ve Türk Gıda Ü reticileri, ihracatçıları olarak yapmamız gereken Daha kaliteli, daha inovatif, daha kullanımı kolay ve pratik  yeni ürünler ve lezzetlerle, yakaladığımız bu fırsatı değerlendirmeliyiz. Hileye kaçmadan, arasına'Yanlış' sokmadan, zamanında ve eksiksiz tedarik e özen göstermeliyiz.
Selam ve sevgilerimle.
@pakmanvasfi

 

`height=

DENİZ LEZZETLERİ GELİYOR, BALIKÇILAR GÜ N SAYIYOR!

Geçtiğimiz hafta, ülkemizin bitmez tükenmez lezzet yuvalarından birinde: Denizi içen, içinden çıkanları da en güzel yiyen şehirde, izmir deydim. 

ENİZDEN GELEN LEZZETLERİ, bence en güzel değerlendiren, Restaurantlar ında halkına, yerli ve yabancı konuklarına, en güzel şekilde sunan, balık ve deniz ürünlerini yetiştiren, içve dış piyasalara satan, ihraçeden, daha da öteye bu lezzetleri: Pişirip, şoklayıp BALIK DÖNER olarak, MİDYE DOLMA olarak, KADAYIFA sarılı ve    MANTI KARİDES olarak, tavaya hazır KALAMAR HALKALARI, ızgaraya hazır AHTAPOT KOLLARI ve daha neler neler yaparak, insanımızın ve dünya insanlarının damaklarına sunan İZMİR

`height=

Kordonundan Balçovasına, Urlasından Çeşmesine bu lezzetleri keyifle ikram ederken, Torbasından Menderesine, Balçovasından Bornovasına oluşan GIDA SANAYİNDE işliyor ve ihraçediyor. Başarılı STK ları: Ege Su Ü rünleri Yetiştirici ve İhracatçı Birlikleri,  dünyanın dört bir yanındaki SEAFOOD Fuarlarında İzmir i ve Ege kıyılarımızdaki diğer tüm lezzet yuvalarımızı başarıyla temsil ediyorlar. Türkiye yi ve İzmir i gururlandırıyor, döviz kazandırıyorlar.

Biz de İTTİFAK GAZETESİ nin LEZZET HAREKETİ Sayfası ve LDF/Lezzet Dernekleri Federasyonu olarak, bu çabaları kutluyor ve başarılar diliyoruz.

`height=

Nerelerde neler yedik? Kimlerle görüştük?

İzmir Kordon da 'Zafer in Yeri' Restaurant sahibi Zafer Kelek in misafiri oldum. Çocukları Fatih ile Emine nin kurduğu 'MAREX King of the Sea' firmasının Torbalı da ürettiği ve 500 gramlık paketlerde, içve dış piyasaya sunulan gayet nefis ve leziz ürünlerden: KARİDES BOHÇA, SİMİT LEVREK, KADAYIFA sarılı KARİDES ile şahane bir 'Barbunya Balığı' yedim.

SEAART BALIK DÖNER firma sahipleri Özkan ve Önder Gözegir in davetiyle, Veli Usta nın İnciraltı restaurant ında 'Balık Döner Çeşitleri' ile mekanın ünlü 'Dil Balığı Şişin'den tattım. İzmirli LEZZETHAN dostlarım: Channel TV Y. K. Bşk. Sinan Koyuncu ve İzmirli tanınmış Avukat Mustafa Çiçek in davetiyle, yine Kordonun meşhur Fish & Steakhouse Restaurant ına gittim. Deneyimli işletmeci Merih Tüzün kardeşim ve oğlu Ercan ın sunduğu nefis ve leziz 'Deniz Mezeleri' ile değişik 'Balık Spesiyalite'lerini tattık.

`height=

Geçen hafta: SEAART firmasının Menderes teki, ihracat ağırlıklı faaliyet gösteren BALIK DÖNER tesislerini siz değerli okullarımla paylaşmıştım. Bu arada, Bornova daki MARİNER SU Ü RÜ NLERİ nin sahibi, adaşım, Vasfi Mete Arıner ve YALIBEYİ MİDYE DOLMA nın ihracat yetkilisi Hüseyin Tosun la Deniz Ü rünlerinin İthalat ve İhracatı konularında görüştüm, güzel bilgiler aldım.

DÜ NYA LEZZET ARENASINDA Deniz ürünlerimizle yerimizi alıyoruz. İZMİR den sonraki durağım: Bu hafta ADANA olacak. Sektörün marka kuruluşları ile görüşecek, ZİHNÎ BALIKÇILIK ın KARATAŞ tan Yumurtalık ve ötesine uzanan, MAVİ YENGEÇ, KARİDES, KALAMAR, DİL BALIĞI diğer Akdeniz balıklarının, avcılığına uzanan macerasını konuşacak, deniz ürünleri sanayiinde, hazır yemek ve ihracatında nerelerdeyiz? Öğreneceğiz.

 

`height=

Huzurlu ortam, Seçkin hizmet ve Anadolu Lezzetleri Çekmeköy`de   ADANA ET ve KEBAP RESTORAN

Yeşillikler içindeki, sakin ve huzurlu ortamı, yıllardır değişmeyen 'Lezzet ve Hizmet' kalitesi ile 'Çekmeköy ADANA ET ve KEBAP RESTORAN' seçkin yerini koruyor.

Medya & TV Dünyasından, Sevgili Kardeşim Mehmet Aydın ve Değerli Sanatçı Dostum Mustafa Topaloğlu ile 'Çekmeköy ADANA ET ve KEBAP RESTORAN'da buluştuk. Mekanın işletmecisi, Ekşioğlu Vakfı Kurucusu ve eski Başkanlarından Ali Ekşi de masamıza katıldı.

LEZZET ve SOHBET ağırlıklı akşam yemeğimizde: Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Lezzetlerini peş peşe deneyimledik, 'Mekanın kebaplarına, mezelerine, hele o şişkin pidesine doyum olmuyor.' diyebilirim.

Daha önce de geldiğim ve 'Lezzetlerini' gerçekten beğenerek yediğim, Çekmeköy deki bu, ferah ve yeşillikler içindeki restoran, şehir içinde kır havası sunan Çekmeköy ün sakinleri: İş adamları, basın, sanat, spor ve siyaset dünyasının ünlüleri, onların yerli ve yabancı misafirleriyle dolup taşıyor.

`height=

Yıllarını İnşaat Sektörüne vermiş, Rize nin köklü bir ailesinden gelen, deneyimli iş adamı Ali Ekşi nin,  2009 da kurduğu 'Bahçe Kafe Restoran İşletmeciliği, Turizm, Gıda, Sanayi ve Ticaret ltd.Şti.' tarafından yönetilen, geniş bir personel kadrosu ile içve dış bölümlerinde 1000 kişiye hizmet veren ADANA ET ve KEBAP RESTORAN, yiyecek ve içecek tedarikinde, 'Türkiye nin Marka  Ü rünlerini' kullanıyor, damakta ve akılda kalan 'Enfes Tatlar' sunuyor.

Kebapları ve mezelerinin her biri, yöresindekileri aratmayacak şekilde ve oralardan getirilen ustalar tarafından hazırlanmakta. Odun ateşinde pişirilerek ve göze hitap eden dizaynlarla masalara servis edilmekte.

Menüsünde: 10 çeşit salata, 10 çeşit meze, 5 çeşit ara sıcak ve en iddialı bölümü olan kebaplarda 11 çeşit sunan, Et ızgaralarında 25 çeşidi aşan, ayrıca 7 çeşit pide, 4 çeşit tatlı ve mevsim meyvelerinden oluşan tabağı ile 'Çekmeköy ADANA ET ve KEBAP RESTORAN' tüm lezzetseverler ve LEZZETHANLARA mutlaka ziyaret etmelerine tavsiye edeceğim, tam bir LEZZET YUVASI.